Ιουν
13

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Επιστρέφει στο «τιμόνι» του, ο Τρ. Αλμπάνης
Εκτύπωση

Κέρδισε τις πρυτανικές εκλογές και αναλαμβάνει και πάλι, από τον Σεπτέμβριο, τη θέση του Πρύτανη

Στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα βρεθεί και πάλι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος χθες αναδείχθηκε νικητής των Πρυτανικών εκλογών.
Ο κ. Αλμπάνης, κέρδισε στον β’ γύρο των πρυτανικών εκλογών, που διεξήχθησαν και πάλι με ηλεκτρονική ψηφοφορία, παίρνοντας 287 ψήφους, έναντι 239 του Γιάννη Γεωργίου. Έτσι, θα είναι ξανά Πρύτανης, μετά από ένα διάστημα στην αντιπρυτανική θέση, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Μετά και την ολοκλήρωση των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι νέες Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος είναι οι εξής:
Πρύτανης: Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
Αντιπρυτάνεις: Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος, ενώ μια ακόμα θέση θα καλύψει εξ οφίτσιο ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου.
Από την άλλη, υπενθυμίζουμε πως χθες ο κ. Αλμπάνης είχε προχωρήσει νωρίς το πρωί σε μια ενωτική δήλωση, ευχαριστώντας όσους και όσες τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο, ενώ ζητούσε τη στήριξη για να φτάσει σε άλλη μια θητεία στην πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Ο τρόπος με τον οποίον διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανέδειξε την αγωνία της ακαδημαϊκής μας κοινότητας για το μέλλον της. Σε ένα δυναμικό και σύνθετο οργανισμό, η πολυφωνία γύρω από το κρίσιμο αυτό θέμα είναι δεδομένη και μάλιστα ευκταία» αναφέρει ο κ. Αλμπάνης και συμπληρώνει: «Στο κρίσιμο σταυροδρόμι των ημερών μας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί αλλά να είναι βασικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, οριοθετώντας τη διαδικασία απορρόφησης των Τμημάτων του ΤΕΙ με βάση τα δικά του κριτήρια».
Καταλήγοντας ο κ. Αλμπάνης ανέφερε στη δήλωσή του και τα εξής: «Οι εύκολοι αφορισμοί και τα ηχηρά συνθήματα κινδυνεύουν να αποκρύψουν τις επείγουσες ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα: Την ανάγκη σκληρής δουλειάς, ευελιξίας, αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων. Την ανάγκη να γίνουμε κήρυκες σύνθεσης και συνοχής και όχι διάσπασης. Την ανάγκη να συγκροτήσουμε συγκεκριμένη πρόταση ανάπτυξης, με ολιστική θεώρηση της ακαδημαϊκής πορείας. Την ανάγκη να δεσμευτούμε για σκληρή δουλειά, με συνέπεια και εντιμότητα. Και πάνω από όλα, την ανάγκη να υποστηρίξουμε το όραμα ενός δημόσιου Πανεπιστημίου για το οποίο θα είμαστε περήφανοι».
Συγχαρητήρια
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συγχαίρει, με ανακοίνωσή του, το νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνη και τους νέους αντιπρυτάνεις κ.κ. Πασχόπουλο, Γεωργάτο και Νικολόπουλο.
«Η εκλογή τους αντανακλά την εμπιστοσύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πρόσωπό τους. Οι νέες πρυτανικές αρχές καλούνται να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ιστορική συγκυρία της ενοποίησης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ηπείρου», αναφέρει ο κ. Στέφος και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο τους, δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στο πλαίσιο της βουλευτικής του ιδιότητας σε όλες τις προσπάθειες των νέων αρχών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος