Ιουν
14

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πυρά κατά Γεροβασίλη μετά την αναβολή της δίκης για την αξιολόγηση
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px}

Αναβολή, για τις 14 Νοεμβρίου, πήρε η υπόθεση αίτησης ακυρώσεως, η κύρια δίκη, διοικητικού υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου, τον οποίο στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, κατά του αποκλεισμού του από τις διαδικασίες κρίσεων για θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης, σε εφαρμογή της τροπολογίας Γεροβασίλη, άρθρο 24Α του Ν4369/16.

Το πρωί της Τετάρτης, στο Εφετείο Ιωαννίνων είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και ο αντιπρόεδρος αλλά και ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας.

Η αναβολή της υπόθεσης προκάλεσε την αγανάκτηση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων που όπως δήλωσαν θα συνεχίσουν να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία. Στις 13 Μαρτίου 2018 στο ίδιο Εφετείο είχαν κερδηθεί τα ασφαλιστικά μέτρα και ο εργαζόμενος συμμετέχει, πλέον, κανονικά στη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, σε δηλώσεις του χθες, ξεκαθάρισε ότι δόθηκε αναβολή για το Νοέμβριο και είπε μεταξύ άλλων πως «εμείς θα συνεχίσουμε και δεν θα υποκύψουμε στην αντισυνταγματική μεθόδευση που προσπαθεί με πλάγια μέσα να επιβάλει η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη. Ήμασταν προετοιμασμένοι για την αναβολή και μας είχαν προειδοποιήσει. Θα συνεχίσουμε και στο Εφετείο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα κάνουμε πίσω στην μεθόδευση της κα. Γεροβασίλη! Προσπαθούν να αποτρέψουν μια δικαστική υπόθεση να λάβει αίσιο τέλος Οι συνάδελφοι αποκλείστηκαν από διεκδίκηση δημόσιων θέσεων γιατί έκαναν απεργία».

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη για την στάση που τηρεί η υπουργός. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Πάιδας απάντησε: «Σίγουρα, απογοητευτήκαμε γιατί άλλες ήταν οι θέσεις της κα. Γεροβασίλη και άλλων βουλευτών που ήταν μαζί μας …στα κάγκελα και μετά το 2017 έχουν αλλάξει άρδην τις θέσεις τους. Όταν πριν 2 χρόνια τους είχαμε αλληλέγγυους τώρα πήραν την εξουσία και είναι απέναντί μας. Οι συνάδελφοι έχουν και το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα να διεκδικήσουν και να καταλάβουν θέσεις ευθύνης στο δημόσιο».

Η ΑΔΕΔΥ, είναι υπέρ της αξιολόγησης, ανέφερε ο πρόεδρος ξεκαθαρίζοντας ότι την θέλουν αλλά σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος «είμαστε υπέρ, αλλά όχι έτσι χωρίς αξιοκρατική επιλογή στελεχών. Η υπουργός, η κα. Γεροβασίλη ξεκίνησε αντίστροφα και αντί να κάνει πρώτα την επιλογή των στελεχών κάνει την αξιολόγηση. Εμείς δεν δεχόμαστε έτσι να αξιολογηθούμε από κομματικά στελέχη που έχουν τοποθετηθεί», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος