Ιουν
27

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Αποκατάσταση αθλητικών χώρων και σε σχολεία των Ιωαννίνων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Αναμένεται να αλλάξει η εικόνα στο Σχολικό Συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας

 

Πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των αύλειων χώρων σε 18 σχολικά συγκροτήματα, συνολικά σε 41 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ημερήσια και εσπερινά, σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 σε συνεργασία υπουργείου Παιδείας και ΓΓΑ, αποτέλεσε πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Ανακοινώθηκε, επίσης, η συνέχιση για τρίτη χρονιά του προγράμματος για τη διδασκαλία της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η διαμόρφωση των αύλειων χώρων των σχολείων είναι κάτι αυτονόητο, αλλά έχει δυσκολίες ως προς τον προγραμματισμό και την υλοποίησή του, ενώ το κόστος είναι υψηλό.

«Η αισθητική, ειδικά των σχολικών χώρων, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να είναι μέρος του προγραμματισμού και του προβληματισμού μας» σημείωσε, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι και η αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αναφερόμενος στο επιτυχημένο πρόγραμμα διδασκαλίας της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα» και πως «έχει αυξηθεί και ο αριθμός των παιδιών και των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

«Ξανακάνουμε έκκληση στους δήμους να αξιοποιήσουν όσες περισσότερες πισίνες μπορούν, πιστοποιώντας τες. Θέλουμε από την επόμενη σχολική χρονιά να υλοποιήσουμε τη διεύρυνση του προγράμματος τις 12 ώρες. Σήμερα ο μέσος όρος είναι 8-10 ώρες. Θέλουμε να πάμε για την Τρίτη και την Τετάρτη Δημοτικού μέχρι τις 12 ώρες και έχουμε μια ομάδα εργασίας που μελετά την επέκταση αυτής της δραστηριότητας στην Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι, με δεδομένη την έλλειψη αθλητικών υποδομών, έγιναν πιλοτικά παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους σχολείων, στην περιφέρεια σε πρώτη φάση, ώστε να δημιουργηθούν, κυρίως τις απογευματινές ώρες, κοινωνικά κέντρα για τα παιδιά και τη νεολαία, προκειμένου να αθλούνται και να αλλάξουν τρόπο ζωής. «Ήδη από το 2015 η ΓΓΑ έχει εντάξει 15 έργα σε χώρους σχολείων προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, από τα οποία τα 11 έχουν ήδη ολοκληρωθεί» είπε.

Ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, παρουσίασε τα σχολεία που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεών τους. Πρόκειται για πολυμελή σχολικά συγκροτήματα σε αστικά κέντρα, σε ακριτικές περιοχές, αλλά και σε μέρη που δεν είχαν την ευκαιρία να αναβαθμιστούν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ότι αφορά την Ήπειρο τα σχολεία όπου θα υπάρξουν αποκαταστάσεις των αθλητικών χώρων είναι:

- Σχολικό Συγκρότημα Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, όπου στεγάζονται δυο Νηπιαγωγεία, τρία Δημοτικά, ένα Γενικό Λύκειο και ένα Εσπερινό Λύκειο του Δήμου Ιωαννιτών.

- Σχολικό Συγκρότημα κοινότητας Λαδοχωρίου/Γραικοχωρίου Δήμου Ηγουμενίτσας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος