Ιουλ
05

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Ευοίωνο μέλλον με αναπτυξιακές προοπτικές
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

- Σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Τράπεζας, που συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας

- Εισέρχεται στη νέα εποχή με 18,08 εκ. ευρώ ίδια κεφάλαια, αυξημένα κατά 67,5% σε σχέση με πέρυσι

 

Με ιδιαίτερη αισιοδοξία και με 18,08 εκ. ευρώ ίδια κεφάλαια, αυξημένα κατά 67,5% σε σχέση με πέρυσι, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, εισέρχεται στη νέα εποχή και συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στο τραπεζικό σύστημα.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας και σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Κώστας Ζωνίδης θα παρουσιάσει, στη Γενική Συνέλευση των μελών της Τράπεζας, τον απολογισμό.

«Σήμερα, μετά από μια κυριολεκτικά καταστροφική για το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεκαετή οικονομική κρίση, που έφερε τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και κλείσιμο πάνω από είκοσι τραπεζικών ιδρυμάτων, η Συνεταιριστική μας Τράπεζα όχι μόνο άντεξε, αλλά βγήκε ενισχυμένη», τόνισε μεταξύ άλλων χθες σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Ζωνίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζωνίδης, η τράπεζα παρά τα δύσκολα αυτά χρόνια κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες και ανάπτυξη ενώ ο σχεδιασμός δείχνει ότι οι προοπτικές της Συνεταιριστικής Ηπείρου είναι μεγάλες.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και από τα οικονομικά στοιχεία, το μέλλον ανήκει στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και αυτό αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, καθώς η Τράπεζα, στο κλείσιμο του 2017 παρουσίασε:

- Ισχυρή συνεταιριστική και κεφαλαιακή βάση και αυξημένης ρευστότητα με τη συμμετοχή και την καθοριστική στήριξη του Στρατηγικού μας Επενδυτή, του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

- Αύξηση του αριθμού των Συνεταίρων κατά 5,5% σε περισσότερους από 16.000

- Αύξηση του Ενεργητικού τη Τράπεζας κατά 7,4% στα 218,014 εκ. ευρώ

- Αύξηση των Ιδίων Κεφαλαίων κατά 67,48% στα 18,088 εκ. ευρώ

- Αύξηση των Καταθέσεων κατά 8,1% και των Χορηγήσεων κατά 3,5%

- Μείωση των δανείων σε καθυστέρηση κατά 9%

- Αύξηση του δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 14,6% με ελάχιστο απαιτούμενο 10,75%

- Εμφάνιση σημαντικής οργανικής κερδοφορίας 2,1 εκ € μετά από προβλέψεις.

«Και όλα αυτά με αυστηρή προσήλωση στο Νομικό, Θεσμικό και Κανονιστικό Πλαίσιο. Εάν μέχρι σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες για την οικονομία και την κοινωνία, στο παρόν αλλά και στο μέλλον η ύπαρξη και ενίσχυσή τους, θα αποβούν αναγκαιότητα οικονομικής επιβίωσης και κοινωνικής συνοχής. Άλλωστε η δρομολογούμενη συρρίκνωση των συστημικών τραπεζών αφήνει τεράστιο πεδίο ανάπτυξης και μεγάλο μερίδιο αγοράς έτοιμο να κατακτηθεί» ανέφερε χθες ο κ. Ζωνίδης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων στόχων που έχουν θέσει για την ανάπτυξη της τράπεζας Ηπείρου.

«Όλοι εμείς στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη, με τη στήριξη του Στρατηγικού μας Επενδυτή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ και του συνόλου των Ηπειρωτών, εργαζόμαστε ακούραστα ώστε στο άμεσο μέλλον η ΤΡΑΠΕΖΑ μας να αποτελεί πρότυπο Συνεταιριστικής Τράπεζας και μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για τη χώρα μας. Μετά από 40 χρόνια συνεργασίας και επιτυχίας συνεχίζουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

Ο Βασίλης Τσουκανέλης, εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος, ανέλυσε λίγο περισσότερο τη μεγάλη αύξηση των κεφαλαίων, λέγοντας ότι ουσιαστικά αυτή είναι η «βάση» του πενταετούς πλάνου που συντάχθηκε πέρυσι.

«Είναι όντως το πιο εντυπωσιακό και δύσκολο νούμερο. Είναι όμως και η βάση για στρατηγική ανάπτυξη που βάλαμε στο πενταετές πλάνο» τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι πέρσι, για πρώτη φορά μια τράπεζα δεν κάλεσε σε αύξηση κεφαλαίων για να διασωθεί, αλλά για να δημιουργήσει όρους ανάπτυξης. Ανέλυσε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν οι συνέταιροι και ο στρατηγικός επενδυτής και ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.

Τέλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα. Μαρία Μυζήθρα, υπογράμμισε από την πλευρά της ότι έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες που αφορούν όλη τη δομή της τράπεζας, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση της τράπεζας είναι να διευρύνει ακόμη περισσότερο την δράση της με την χρήση της τεχνολογίας που δίνει την δυνατότητα εφαρμογής πολλών καινοτόμων δράσεων για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος