Ιουλ
06

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - Έντονη αντίδραση και… υπόμνημα για την κατάργηση του ΦΠΨ
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Υπόμνημα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απέστειλε ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή τη δημοσίευση του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο, στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση του Τμήματος ΦΠΨ και η μετονομασία του σε Τμήμα Φιλοσοφίας, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας.

Μέσω του υπομνήματος το Τμήμα, θεωρεί ότι με την απόφαση αυτή καταργείται η αυτονομία του Πανεπιστημίου καθώς δεν υπάρχει σχετική εισήγηση – γνώμη κανενός θεσμικού οργάνου, ενώ η απόφαση αφορά μόνο το Τμήμα ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και όχι, ως θα όφειλε, και το άλλο ΦΠΨ (ΕΚΠΑ) όπως και το ΦΠ (ΑΠΘ).

«Η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον καταργούμενο Τομέα Παιδαγωγικής μόνο ως σαφής υποτίμηση και ακατανόητη στοχοποίηση της Παιδαγωγικής Επιστήμης μπορεί να θεωρηθεί αν όχι και προσπάθεια προσωπικής απαξίωσης των μελών ΔΕΠ

του Τομέα. Η απόφαση κατάργησης του ΦΠΨ δεν συνοδεύεται από καμία σχετική αξιολόγηση (!), αφήνοντας μετέωρη την παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εισαχθέντες φοιτητές στο ΦΠΨ τα δύο τελευταία έτη (2016 και 2017) θα αποκτήσουν πτυχίο άλλου Τμήματος (Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας) από αυτό που εισήχθησαν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

«Με βάση τα παραπάνω ο Τομέας Παιδαγωγικής του ΦΠΨ Ιωαννίνων, καλεί τα θεσμικά όργανα (Τμήμα, Κοσμητεία, Σύγκλητο) αλλά και τα μέλη της Βουλής, να δράσουν με τον προσήκοντα κατά τη γνώμη και την παράδοσή τους τρόπο, ώστε να αποτραπεί η επιχειρούμενη κατάργησή του και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε

νομίμου δικαιώματος των μελών του», καταλήγει το υπόμνημα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος