Ιουλ
18

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Με μεγάλη επιτυχία το Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έληξε το Ομαδικό - Αναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης, τόσο για τους δεκάδες διακεκριμένους επιστήμονες, που μετείχαν με εισηγήσεις, όσο και για το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε πιστά όλες τις συνεδρίες, σε ένα πρωτόγνωρο για την περιοχή, γεγονός.

Το συμπόσιο διοργάνωσαν ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης “S.H.Foulkes”.

Για δύο ημέρες, κορυφαίοι επιστήμονες από τους κλάδους της Ψυχανάλυσης και της Αρχαιολογίας, έχοντας ως αφετηρία τον πολυσύνθετο ρόλο του ιερού της Δωδώνης, διερεύνησαν ενδελεχώς τις συνδέσεις της Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική σκέψη, με επίκεντρο το τρίπτυχο «Οιωνός-Ερμηνεία-Πρόληψη».

Αυτή η θεωρητική προσέγγιση συνέβαλε σε νέες νοηματοδοτήσεις και αναδύσεις, καθώς και σε νέες προοπτικές προσέγγισης της αρχαίας κληρονομιάς και ανάδειξης της αξίας της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Στην ιστοσελίδα του Συμποσίου http:// www.dodoni.gr/symposium έχουν αναρτηθεί οι περιλήψεις των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του Ομαδικού- Αναλυτικού Συμποσίου, με θέμα "Σύνδεση Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική και την Ομαδική Αναλυτική Σκέψη: Οιωνός- Ερμηνεία- Πρόληψη».

Κορυφαία στιγμή για όλους τους συμμετέχοντες αποτέλεσε η απογευματινή συνεδρία της 7ης Ιουλίου, που έλαβε χώρα στην Ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης, με τους συμβολισμούς και τις συνδέσεις του χώρου, του χρόνου, των τεχνών και των επιστημών να καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση.

Ευχαριστήρια

και συγχαρητήρια επιστολή

Ενδεικτική της ποιότητας του Συμποσίου είναι η ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε προς τον δήμαρχο Δωδώνης, κ. Χρήστο Ντακαλέτση, ο κ. Ιάσων Μαράτος (MPhil, DPM, FRPsych, MlnstGA Consultant in Child and Adolescent Psychiatry, Group Analyst, Medical Director of PPCS, London), ως Επίτιμος Προσκεκλημένος του Συμποσίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαράτος αναφέρει στην επιστολή του:

«Οι Συνδιοργανωτές του Συμποσίου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απήχηση που είχε η δραστηριότητα αυτή στην Ήπειρο, καθώς περισσότερα από 130 άτομα δήλωσαν συμμετοχή. Άλλωστε, γνωρίζετε πόσο πολύπλοκο θέμα είναι η διοργάνωση ενός τέτοιου συμβάντος… Χρειάζεται καλή διάθεση και συμμετοχή πολλών φορέων και ατόμων.

Μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι το Συμπόσιο το αγκάλιασε θετικά όλη η Δωδώνη. Στους περιπάτους μου, μίλησα με ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το Συμπόσιο. Όταν μάθαιναν ότι είχα έρθει για να συμβάλω στο Συμπόσιο, χωρίς να τους το ζητήσω, μου εξέφραζαν την ευχαρίστησή τους γι’ αυτή τη δραστηριότητα. Μάλιστα, κατεβαίνοντας από έναν περίπατο στον Τόμαρο, ένας Δωδωναίος επέμενε και μου έκανε δώρο ένα, πολύτιμο για εμένα, μάτσο με τσάι του βουνού. Συγκινητικό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν σε εσάς, κ. Ντακαλέτση, και στην συνεργάτιδά σας κα. Μαρία Μπάρκα, για την άνευ ορίων συμπαράσταση και παροχή βοήθειας. Ανταποκριθήκατε σε όλες τις απαιτήσεις του Συμποσίου, όχι μόνο αποτελεσματικά αλλά και με χαμόγελο και καλή διάθεση. Είμαι σίγουρος ότι, χάρις και στη δική σας συμβολή και αντιμετώπιση, το Συμπόσιο πέτυχε τον σκοπό του και το επίτευγμα αυτό έγινε όχι μόνο χωρίς δυσθυμία αλλά με γενικό αίσθημα ικανοποίησης και χαράς της δημιουργίας», αναφέρει ο κ. Μαράτος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος