Μαρ
04

ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Εκτύπωση

Ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε επισκέπτη, αλλά ακόμη και για τους πολίτες των Ιωαννίνων, έχει στην διάθεσή της η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μετά την έκδοση του Οδηγού για τα μνημεία των Ιωαννίνων.
Ο οδηγός έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό και πραγματικά όποιος τον έχει στα χέρια του μαθαίνει πολλά πράγματα για την ιστορία των μνημείων της περιοχής, ενώ παράλληλα ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται το κάθε μνημείο και τι θα δει από κοντά εφόσον το επισκεφθεί.
Τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν το πολύ καλό έργο που γίνεται στην 8η Εφορεία υπό την καθοδήγηση της προϊσταμένης κας Βαρβάρας Παπαδοπούλου.
(Β.Λ.)


ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΑΡΚΕΤΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Ξανά στο προσκήνιο, μετά από λίγο καιρό στον «πάγο», βρίσκεται το ζήτημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ καθώς αφενός κάποιες πληροφορίες, αφετέρου κάποια δημοσιεύματα, σημειώνουν πως η ΔΩΔΩΝΗ ενδέχεται να πουληθεί σε ιδιωτική εταιρεία.
Μάλιστα κάποιοι πιο προχωρημένοι αναφέρουν πως υπάρχει πρόταση που φτάνει τα 67 εκ. ευρώ για τη ΔΩΔΩΝΗ, όταν ο διευθύνων σύμβουλος επισημαίνει πως η τιμή της ΔΩΔΩΝΗΣ ξεπερνά τα 130 εκ. ευρώ και ο Πρόεδρος της ΑΤΕ δηλώνει πως οι μη τραπεζικές συμμετοχές της Αγροτικής θα πουληθούν.
Όλα δείχνουν πως η γαλακτοβιομηχανία βρίσκεται σήμερα σε μία κρίσιμη καμπή και πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις και μάλιστα πολλές.
Το ζητούμενο πάντως για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι και πρέπει να είναι, το να μην πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία σε… ένα βράδυ χωρίς κανείς να καταλάβει τι έγινε. Σε αυτή την περίπτωση κάποιοι θα είναι άξιοι της μοίρας τους.
(Β.Λ.)

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος