Σεπ
12

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Λύση για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, ενόψει λειτουργίας της Μονάδας ΑΣΑ
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.4px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Το νέο υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, θα επιδιώξει να συναντήσει αντιπροσωπεία της Ηπείρου αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους προέδρους των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων, αλλά και του προέδρου της ΠΕΔ, Γιάννη Λώλου.

Στόχος της συνάντησης που αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και μετά την συνέλευση της ΚΕΔΕ είναι να υπάρξει διέξοδο, στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τους σταθμούς μεταφόρτωσης ενόψει και της λειτουργίας του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων που δοκιμαστικά θα λειτουργήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων, Σπύρος Κωνσταντόπουλος μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» δεν μπορούν σαν Φορείς να προχωρήσουν σε καμία συνεργασία με κανέναν φορέα για την δημιουργία των απαραίτητων σταθμών μεταφόρτωσης. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και τα προβλήματα αναμένεται να οξυνθούν όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για όλη την Ελλάδα.

«Το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα πρέπει να δοθεί λύση αλλιώς η κυβέρνηση να αναλάβει και την ευθύνη μιας και εμείς σαν φορείς δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία και καμία δυνατότητα υπογραφής σύμβασης με κανένα φορέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος που βλέπει με θετικό μάτι την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος