Σεπ
13

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - «Μάχη» για να αναδειχθεί τρίτο κόμμα στις εκλογές
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Τη δική του «μάχη» δίνει το Κίνημα Αλλαγής, σε όλη την Ελλάδα, ώστε στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν να καταφέρει να αναδειχθεί τρίτο κόμμα.

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής, είναι φυσικά να αποτελέσει με μια αύξηση των ποσοστών του στις εκλογές, τον ρυθμιστή, στον σχηματισμό κυβέρνησης, και ήδη τα στελέχη του σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε… προεκλογική ετοιμότητα, αφού μετά τις δηλώσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό το Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει με προβεβλημένα στελέχη του περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα και στα Γιάννενα βρέθηκαν χθες ο βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και η Νάντια Γιαννακοπούλου, στέλεχος του κόμματος, που οριοθέτησαν τους στόχους του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εθνικές εκλογές.

Χθες ο κ. Παπαθεοδώρου και η κα. Γιαννακοπούλου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στα γραφεία που απέκτησε τις τελευταίες ημέρες η Νομαρχιακή του κόμματος και αναφέρθηκαν στο στίγμα της επόμενης περιόδου για το κόμμα, αλλά και για τη χώρα.

Άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στη Ν.Δ τονίζοντας πως η εκλογική μάχη όποτε κι αν διεξαχθεί θα είναι ένα «παιχνίδι για τρεις» εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την επιδίωξη του ΚΙΝ.ΑΛ. να πρωταγωνιστήσει και προεκλογικά ως ένας δυνατός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυν για τον τόπο. Η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς των ΑΝ.ΕΛ. έχει έναν στόχο. Να μείνουν γατζωμένοι για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Στο ΚΙΝ.ΑΛ. επιδιώκουμε την ενίσχυση των ποσοστών ώστε να είναι το κόμμα ο ρυθμιστής των επόμενων εκλογών. Επιδιώκουμε την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και την κεντροαριστερά αυτό το μόρφωμα του λαϊκισμού με τον εθνολαϊκισμό όπως αποδεικνύεται με τη συμμαχία με την καραμανλική δεξιά. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει όμως ευκαιρία για την παλινόρθωση της Ν.Δ. Θα πρέπει να είμαστε εμείς ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού που εκφράζει η Ν.Δ», σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου για να προσθέσει πως όσο περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, άλλο τόσο θα το κάνει και το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Θα πορευθούμε πάντως με βασικές αρχές την ανανέωση, την ενότητα και τη διεύρυνση», σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου που σχολίασε και την παρουσία του πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη κάνοντας λόγο για μία εικόνα απόλυτης ευρωπαϊκής πολιτικής απομόνωσης.

Το κλίμα διχασμού

Με τη σειρά της η κα. Γιαννακοπούλου, τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής, βρίσκεται σε διάταξη μάχης, απέναντι στην άκρατη παροχολογία και το κλίμα διχασμού που επιχειρεί να δημιουργήσει στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε περιθώρια σε κανέναν, αλλά θα υπερασπιστούμε τη θέση μας ως ο μόνος προοδευτικός πόλος στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Επιδιώκουμε τη στρατηγική ήττα του αριστεροδεξιού μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.» σημείωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως το Κίνημα Αλλαγής έχει πληρώσει ένα τίμημα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογούσε για την είσοδο της χώρας στην εποχή των μνημονίων.

«Εμείς τουλάχιστον έχουμε κάνει σκληρή αυτοκριτική και αυτοκάθαρση. Κανείς όμως δεν έκανε και δεν είπε τίποτε αντίστοιχο για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή, αλλά και σήμερα από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.».

Επισκέψεις

Λίγη ώρα αργότερα τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ, συνοδευόμενα από τον γραμματέα της Ν.Ε κ. Λάνταβο, στελέχη και πολιτευτές του κόμματος στα Γιάννενα, επισκέφθηκαν τον ΓΑΣ «Ένωση Αγροτών», όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο κ. Μπαλτογιάννη και στελέχη του Δ.Σ, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στον Γυναικείο Ηπειρωτικό Συνεταιρισμό στον Κατσικά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος