Σεπ
19

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ - «Ο Παπουτσωμένος Γάτος και ο Μάγος Τραμπαδώρ»
Εκτύπωση

 

 

Η Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» παρουσιάζει, με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, ένα θεατρικό έργο για «παιδιά» 2 έως… 102 ετών, με τίτλο «Ο Παπουτσωμένος Γάτος και ο Μάγος Τραμπαδώρ», βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι του Gioavanni Francisco Straparola.

 

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκδοχές, οι γνωστότερες των οποίων είναι αυτές του Σαρλ Περώ, στη Γαλλία και των αδελφών Γκριμ, στη Γερμανία.

Σε τούτη την εκδοχή, η ανθρωποποιημένη –στη μορφή του “Παπουτσωμένου Γάτου”– σοφία και εξυπνάδα του φτωχού μυλωνά κατορθώνει να υπερνικήσει την τρομοκρατία και την αλαζονεία του Μάγου Τραμπαδώρ. Ως καταλύτης, βέβαια, δε λείπει και η δύναμη της αληθινής αγάπης ανάμεσα στο γιο του μυλωνά, τον Τριστάνο και την Πριγκίπισσα Μελισσάνθη, καθώς και ανάμεσα στον “Παπουτσωμένο Γάτο” και την Ψιψινέλα του!...

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παππά, καθώς και η πρωτότυπη μουσική του έργου που θα παίζεται ζωντανά επί σκηνής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Αγγελική Κουτσοθανάση, ενώ οι φωτογραφίες είναι του Βαγγέλη Παπαγιαννάκη.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Ευφροσύνη Μήτου, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Παπλιάκου, Γιώργος Μπολονέζος, Κατερίνα Αρλέτου, Κυριάκος Μαντζιάρας, Παρασκευή Ροντογιάννη, Σοφία Στεφανοπούλου, Παναγιώτης Κόλλιας, Χριστίνα Βάρφη, Λευτέρης Βανούσης (ο Παπουτσωμένος Γάτος), Παναγιώτης Μακρής (ο Μάγος Τραμπαδώρ), Αγγελική Κουτσοθανάση, Εύη Τσαβουρέλου & Ευθυμία Μούζη.

Στον ήχο και το φως οι: Κώστας Καραδένδρος και Φανή Κοτίνη. Στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα από την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί, για 6 παραστάσεις, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Γενική είσοδος:7 ευρώ (Μέλη της Λέσχης Φίλων: 5 ευρώ). Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6981981067 και 6981981058.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος