Σεπ
20

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΡΤΑΣ - Διαξιφισμούς και… αγωνία φέρνει το ενδεχόμενο λουκέτου
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc} Έντονοι διαξιφισμοί, για μια ακόμη φορά, έρχονται στη δημοσιότητα, στην Άρτα, ανάμεσα στην παρούσα Δημοτική Αρχή και την βουλευτή της περιοχής, Όλγα Γεροβασίλη.
Μετά την παλαιά αντιπαράθεση για το Ξενία Άρτας, αυτή τη φορά Χρ. Τσιρογιάννης και Ολ. Γεροβασίλη, έρχονται σε αντιπαράθεση για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας, μετά τη δημοσίευση εγγράφων του ΓΕΣ σχετικά με την μελλοντική πορεία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Άρτας, ως το οριστικό λουκέτο που προσδιορίζεται για τον Ιούλιο του 2019.
Έτσι, μπορεί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολ. Γεροβασίλη να είπε σε δηλώσεις της το απόγευμα της Τρίτης, ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το ΚΕΝ και πως το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ εξετάζουν τα ισοδύναμα που μπορεί να λειτουργήσουν ως αντίβαρα στην προοπτική αυτή, ωστόσο ο δήμαρχος Αρταίων, εμφανίστηκε λάβρος σε βάρος των κυβερνητικών βουλευτών.
«Είναι ένα θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις. Το υπ. Άμυνας και το ΓΕΣ αναζητούν τα ισοδύναμα που μπορεί να προκύψουν σε αυτή την περίπτωση και σίγουρα, δεν είναι ένα θέμα που έχει κλείσει», ανέφερε η κα Γεροβασίλη.
Ο κ. Τσιρογιάννης, μίλησε στο Ioannina TV και όχι μόνο υπενθύμισε τις δηλώσεις και δεσμεύσεις των κυβερνητικών βουλευτών της Άρτας και άλλων παραγόντων, αλλά πρόσθεσε, ότι εάν τελικά το ΚΕΝ κλείσει οριστικά, αυτή η εξέλιξη θα φέρει την υπογραφή της κας Γεροβασίλη και του κ. Τσίρκα.
«Τους καλούμε δημοσίως να τοποθετηθούν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης λειτουργίας του Κέντρου που τονώνει την τοπική οικονομία και παράλληλα στηρίζει δεκάδες οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους. Τους καλούμε ακόμη και να ασκήσουν βέτο, για να ανατρέψουν την απόφαση. Αν τελικά το ΚΕΝ Άρτας κλείσει, τότε η εξέλιξη αυτή θα φέρει τις υπογραφές της κας Γεροβασίλη και του κ. Τσίρκα», ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης.
Το Διοικητήριο
Το «πράσινο φως» για την ανέγερση Διοικητηρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της ΠΕ Άρτας στο μεταξύ, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου στην περιοχή της Ελεούσας άναψε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.
Το συγκεκριμένο ακίνητο, εμβαδού σχεδόν 4,5 στρεμμάτων κρίνεται απολύτως κατάλληλο για την ανέγερση Διοικητηρίου και θα γίνει με αγορά από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η ανέγερση Διοικητηρίου για την Π.Ε. Άρτας είναι πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια και η πρόταση έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από ενδελεχή έρευνα και εξέταση διαφόρων προτάσεων και επιλογών.
Με την επικείμενη τροποποίηση της Πράξης Εφαρμογής Ελεούσας, ο δήμος Αρταίων θα μεταφέρει τη χρήση για την ανέγερση του Σχολείου Ελεούσας σε παρακείμενο οικόπεδο που στην παρούσα φάση είναι χαρακτηρισμένο ως «Τράπεζα Γης».
Τα ακίνητα
Πολλά δημόσια και δημοτικά κτήρια περιλαμβάνονται στη λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων στο δήμο Αρταίων, μεταξύ αυτών και το δημαρχιακό μέγαρο, ακόμη και το Εκθεσιακό Κέντρο. Η αναζήτηση και διασταύρωση των στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τον κ. Τσιρογιάννη, που τόνισε, ότι θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να αποτραπεί το σχέδιο παραχώρησης στο Υπερταμείο, με την υποσημείωση όμως, ότι υπάρχουν στη λίστα και ακίνητα, για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον να αξιοποιηθούν και θα μπορούσε η αξιοποίησή τους αυτή, να αποφέρει έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ανάδοχος για την οριοθέτηση
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την επίλυση ενός τεράστιου προβλήματος στον κάμπο της Άρτας. Η μελέτη οριοθέτησης, αντιπλημμυρικής προστασίας του Αράχθου και της αξιοποίησης της παρόχθιας περιοχής της Άρτας, απέκτησε ανάδοχο, ένα 10μελές μελετητικό σχήμα, με έκπτωση 70,54%.
Για μία σημαντική εξέλιξη που αφορά στην αναπτυξιακή ώθηση της περιοχής έκανε λόγο ο κ. Τσιρογιάννης σημειώνοντας πως στόχος του δήμου Αρταίων είναι να κατασκευαστούν τρεις νέες γεφυρώσεις στον Άραχθο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος