Σεπ
21

ΙΑΤΡΙΚΗ - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην έρευνα για την Αθηροσκλήρωση
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Διημερίδα στα Γιάννενα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου

 

Να καταστεί θεσμός η διοργάνωση της ετήσιας περιφερειακής εκδήλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης στα Ιωάννινα, επιδιώκουν οι Γιαννιώτες εκπρόσωποι της Εταιρείας, η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την μακροχρόνια προσφορά της στην εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και την έρευνα για την Αθηροσκλήρωση.

Πρόκειται για την πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, μέσα από τις κλινικές εκδηλώσεις της, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο , η περιφερική αγγειοπάθεια και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Με στόχο την παρουσίαση όλων των νεότερων Διεθνών και Ελληνικών Κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηρωματικής νόσου και των νέων δεδομένων – «εργαλείων» για την βελτίωση της ικανότητας στη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου, ξεκινάει σήμερα Παρασκευή στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Du Lac», η 28η Εκπαιδευτική Διημερίδα «Πρόληψη & Αντιμετώπιση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου», οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν, αύριο Σάββατο.

Η εκπαιδευτική διημερίδα, η οποία αποτελεί συνέχεια της επιστημονικής προσπάθειας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης που εκπροσωπείται από τους Γιαννιώτες Μωυσή Ελισάφ, Καθηγητή Παθολογίας, Αλέξανδρο Τσελέπη Καθηγητή Βιοχημείας-Κλινικής Χημείας και Ευάγγελο Λυμπερόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας και των συνεργατών τους, μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσελέπης, αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης αυτής, η οποία προσελκύει επιστήμονες από όλη την Ήπειρο, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα την πολυετή επιστημονική προσφορά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έχει αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ελισάφ, στάθηκε αρχικά στους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, η οποία έχει επικεντρωθεί στη γνώση των παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου.

Μάλιστα, πρόσφατα η Εταιρεία, κατέκτησε το Silver βραβείο στα φετινά Health Care Business Awards στην κατηγορία Επιστημονικές Εταιρείες και συγκεκριμένα για την Συμβολή της στην Προαγωγή της Έρευνας, της Γνώσης και της Συνεχιζόμενης Επιμόρφωσης των Επιστημόνων.

Ο κ. Ελισάφ χαρακτήρισε φιλόδοξο το πρόγραμμα της διημερίδας, καθώς θα επιχειρήσει με διδακτικό τρόπο, να επικεντρωθεί στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της αθηρωματικής νόσου.

Επιφανείς επιστήμονες

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, επιφανείς Έλληνες επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν εμπεριστατωμένες ομιλίες, υπό τη μορφή συζήτησης περιστατικών, με στόχο την ενημέρωση του ιατρικού κόσμου και την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν κλινικά φροντιστήρια για εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα που απευθύνονται σε ιατρούς, νοσηλευτές αλλά και σε φοιτητές της ιατρικής.

Η συμμετοχή στις εργασίες της Εκπαιδευτικής Διημερίδας, είναι δωρεάν, ενώ χορηγούνται 13 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος