Σεπ
21

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Σύντομα οι ανακοινώσεις από τον Μ. Ελισάφ
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τις τελευταίες λεπτομέρειες, εξετάζει ο Καθηγητής Παθολογίας, Μωυσής Ελισάφ, προκειμένου να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, αναφορικά με τη δημοτική παράταξη που ετοιμάζει, για τις εκλογές του Μαΐου του 2019, στο δήμο Ιωαννιτών.

Χθες, ο κ. Ελισάφ, στο περιθώριο προγραμματισμένης συνέντευξης με διαφορετικό αντικείμενο, ρωτήθηκε για την ημερομηνία ανακοίνωσης απαντώντας χαρακτηριστικά: «Ισχύουν όλα όσα έχουμε πει! Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και με την σειρά τους».

Στη συνέχεια δε, σημείωσε πως η επίσημη παρουσίαση αναμένεται να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου. Παράλληλα, αρκέστηκε στην επιβεβαίωση της καθόδου του ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης για το δήμο Ιωαννιτών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Ουσιαστικά, ο κ. Ελισάφ έχει ήδη κάνει σειρά επαφών τις οποίες και συνεχίζει, και στις αρχές του Οκτωβρίου θα ανακοινώσει επίσημα την νέα δημοτική παράταξή.

Ο «Κλεισθένης», και η απλή αναλογική, είναι το «σταυρόλεξο» που πρέπει να λύσουν οι υποψήφιοι καθώς με το εκλογικό σύστημα, εφόσον δεν προηγηθεί κατάργηση του από μια νέα κυβέρνηση, θα φέρει σοβαρές ανατροπές.

Οι επιπτώσεις του συστήματος της απλής αναλογικής, δεν έχουν ακόμα σταθμιστεί- αναλυθεί και πιθανά δεν έχουν γίνει απόλυτα κατανοητές από τους ίδιους τους υποψήφιους και από τον κόσμο.

Ο κ. Ελισάφ ερωτηθείς για το εάν ανακοινώνει σχετικά γρήγορα την υποψηφιότητά του μιας και το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, απάντησε λέγοντας ότι «εάν κάποιος μου πει ότι προκηρύσσονται αύριο εθνικές εκλογές τότε θα το σκεφτώ», δείχνοντας την αποφασιστικότητα για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας αλλά και την προετοιμασία που έχει γίνει από πλευράς όλων όσων ακολουθούν την υποψηφιότητά του.

Στην ερώτηση πόσες θα είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα πάρουν μέρος στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές απάντησε, «δεν μπορώ να ξέρω» μιας και όπως προείπαμε η απλή αναλογική δίνει διαφορετική δυναμική στην δημιουργία παρατάξεων.

Τέλος, ο κ. Ελισάφ, δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που βρήκε η ενέργειά του ενώ σε αυτό το εγχείρημα φαίνεται πως θα συμμετάσχουν πολλοί και από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος