Σεπ
21

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Διαψεύσεις και… απαντήσεις, μετά τη λίστα Ριζόπουλου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Επιστολές διάψευσης για μη στήριξη του επικοινωνιολόγου, από πολίτες που είδαν

το όνομά τους στη λίστα, έφθασαν χθες σε Μέσα Ενημέρωσης – Τι απαντά ο Σπ. Ριζόπουλος και η οργανωτική επιτροπή

 

Εξελίξεις έφεραν χθες οι… προχθεσινές ανακοινώσεις της οργανωτικής επιτροπής του επικοινωνιολόγου, Σπύρου Ριζόπουλου, καθώς από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σε Μέσα Ενημέρωσης της πόλης, έφθασαν επιστολές διάψευσης, από πολίτες που είδαν το όνομά τους στη λίστα των 220 που ανακοίνωσε η υπό ίδρυση παράταξη του κ. Ριζόπουλου.

Οι πολίτες που έστειλαν επιστολές, διέψευσαν ότι στηρίζουν και συνυπογράφουν το κείμενο αρχών και όπως επισημαίνουν σε προσωπικές δηλώσεις, ουδέποτε ενημερώθηκαν και ουδέποτε συνυπέγραψαν ένα κείμενο αρχών, ενώ υπάρχουν επιμέρους αναφορές για αποδοχή ενημέρωσης, αλλά όχι υπογραφή, για κάτι νέο στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Μεταξύ εκείνων που απέστειλαν δήλωση διάψευσης είναι και η κα Δέλφα Γεωργία, που αναφέρει: «Θέλω να δηλώσω ότι ο κ. Ριζόπουλος μου είναι παντελώς άγνωστος, όπως επίσης και δεν έχω λάβει γνώσει του συγκεκριμένου κειμένου. Το μόνο που έχει συμβεί και το θεωρώ εξαπάτηση, είναι η προτροπή οικογενειακού μου φίλου να τον στηρίξω στις εκλογές, χωρίς να μου αναφέρει το όνομα του κ. Ριζόπουλου, τον οποίο επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω και χωρίς να μου διαβάσει ή να μου προσκομίσει κανένα απολύτως κείμενο. Παρακαλώ να μην ξανασχοληθούν και να μη χρησιμοποιούν το όνομά μου».

Λίγη ώρα μετά επιχείρησε να δώσει τη δική της απάντηση η οργανωτική επιτροπή της υποψηφιότητας Ριζόπουλου. Σε ανακοίνωση που απέστειλε ανέφερε πως «τα ονόματα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα συνοδεύονται από υπογραφές των ιδίων. Κατανοεί ότι ορισμένοι μπορεί να υποκύψουν στις κάθε είδους πιέσεις που ασκούνται από χθες Τετάρτη σε όλη την Ήπειρο, αλλά δεν δέχεται τον ισχυρισμό ότι οι υπογραφές τους δεν υπάρχουν και ότι τα ονόματά τους χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα».

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, δόθηκε στη δημοσιότητα και προσωπική δήλωση του κ. Ριζόπουλου που επιτίθεται στον Αλ. Καχριμάνη, αλλά και σε άλλους, χωρίς να τους κατονομάζει, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς, απειλές και πιέσεις.

«Ο απερχόμενος περιφερειάρχης και οι άνθρωποί του οι οποίοι δεν δίστασαν να απαιτήσουν τη διαγραφή των κομματικών τους συναγωνιστών είναι αυτονόητο ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά. Επιχειρούν να μετατρέψουν την… ημέρα των Ιωαννίνων σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Στέλνω σε όλους ένα σαφές μήνυμα: Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά τι θα γίνει. Η λειτουργία του κ. Καχριμάνη και αυτής της ομάδας του έχει διαλύσει την Ήπειρο. Είναι σαφές στους συνεργάτες μου και σε μένα ότι το ξήλωμα της κλίκας των ξεπεσμένων θα είναι μια επίπονη διαδικασία.

Οι Ηπειρώτες απαιτούν την αλλαγή. Άρα, αυτή η υποψηφιότητα αυτή ήρθε στην Ήπειρο για να μείνει. Δεν πάμε πουθενά. Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως και το γνωρίζουν όλοι ότι την ομάδα και τους πολίτες που συντελούν το κράμα αυτής της υπεριδεολογικής προσπάθειας κανείς δεν μπορεί ούτε να τους λυγίσει, ούτε να τους εκβιάσει. Και αυτό αποδείχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν μέρος της οργανωτικής μας επιτροπής δεν έκανε πίσω ούτε χιλιοστό παρά τις απειλές που δέχθηκε, για κυρώσεις. Όμως, ακόμη κι αν λίγοι ελάχιστοι υποκύψουν κάτω από τις αθέμιτες απειλές και πιέσεις που δέχονται, θα έρθουν άλλοι πολύ περισσότεροι. Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα», καταλήγει στη δήλωσή του.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος