Σεπ
26

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - Διερευνητικές επαφές, αλλά και προβληματισμός…
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Σε διεργασίες η δημοτική παράταξη ώστε να αποφασιστεί πως θα κινηθεί ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου

 

Σε διεργασίες βρίσκεται η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» προκειμένου να εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις που ανοίγονται ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μάιου του 2019.

Η παράταξη συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε εξαρχής πως υπάρχει θετική διάθεση ώστε να κατέλθει ξανά στο δήμο Ιωαννιτών, όμως παράλληλα υπάρχει και προβληματισμός ενόψει του ενδεχόμενου να «πληρώσει» και τον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων αλλά και την φυσιολογική φθορά ως προερχόμενη παράταξη από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Λάζαρος Νάτσης παρουσίασε τις προτάσεις τους και τις εκτιμήσεις για το πως η παράταξη μπορεί να κατέλθει στο δήμο Ιωαννιτών, κυρίως όμως εάν μπορεί να διεκδικήσει κάτι με αξιώσεις. Από την πλευρά της παράταξης και του επικεφαλής της τονίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, πως έχουν ήδη γίνει διερευνητικές επαφές με παρατάξεις του προοδευτικού τόξου, οι οποίες επίσης βρίσκονται στο ίδιο στάδιο των διεργασιών, για το ενδεχόμενο μίας προεκλογικής συνεργασίας.

Από το σύνολο εκείνων που τοποθετήθηκαν, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος εκφράστηκε η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα της παράταξης και στο στελεχιακό της δυναμικό ως προς την αναγκαιότητα διερεύνησης ευρύτερων συνεργασιών, από την άλλη όμως εκφράστηκε και ένας πολιτικός προβληματισμός για το εάν υπάρχει το περιθώριο ανεξάρτητης καθόδου, στα πρότυπα της συμμετοχής στις εκλογές του 2014.

Οι πολιτικές συνθήκες βέβαια τότε ήταν διαφορετικές, ενώ το τοπίο μεταβάλλεται δραματικά με την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκαν ακόμη οι υπαρκτοί κίνδυνοι, ώστε η παράταξη που κατετάγη τρίτη στις δημοτικές εκλογές του 2014, να εξαϋλωθεί και τα ποσοστά της να συμπιεστούν δραματικά σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν προεκλογικές συνεργασίες, με δεδομένο επίσης και το ότι αναμένεται μία αύξηση του αριθμού των παρατάξεων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, αν και δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο ενός μήνα ακόμη, ώστε να εξεταστεί σε πιο βαθμό έχει επιτευχθεί η διεύρυνση της παράταξης, φάνηκε ξεκάθαρα πως οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν και από το πρόσημο που θα θελήσει να δώσει το κόμμα κεντρικά.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει σε κεντρικό επίπεδο, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους της χώρας, να κινηθεί στο πλαίσιο των συνεργασιών, είναι πολύ πιθανό να εξετάσει μέχρι και την στήριξη της δημοτικής παράταξης Μπέγκα, με ανάλογη φυσικά συμφωνία για την συμμετοχή και εκπροσώπηση στελεχών του στο ψηφοδέλτιο και στο δημοτικό συμβούλιο.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να προσδοκά σε μία μικρότερη απώλεια ψήφων, άρα και σε μία σχετικά ικανοποιητική καταγραφή δυνάμεων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος