Σεπ
27

Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Έκθεση και δράσεις στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη

 

Η Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν έκθεση και δράσεις με τίτλο «Σμίλη και μνήμη.

Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων». Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (#EuropeForCulture) και έχει ήδη ταξιδέψει στην Κέρκυρα και τη Λέσβο. Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Πόλ(ε)ις», η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, ενταγμένη στο πλαίσιο δράσεων που διοργανώνονται από το ΠΙΟΠ.

Αναλυτικά οι δράσεις έχουν ως εξής:

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (ώρες 09:00-15:00)

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γύρω από τον θεματικό άξονα «Πόλεις και επαγγέλματα. Μαρμαροτεχνία».

Στο πρώτο μέρος η κ. Ειρήνη Καϊμάρα, Προϊσταμένη του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ θα παρουσιάσει το έργο αναστήλωσης της Ακρόπολης, τις σχετικές μουσειοσκευές, καθώς και την περιοδική έκθεση «Σμίλη και μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων». Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρέας Λαπούρτας, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μουσείων ΠΙΟΠ θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Ματιές στην πόλη μας» και το βιωματικό εργαστήριο «Το σπίτι όπου γεννήθηκα». Συμμετοχή ελεύθερη, απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Γραφείο ΠΙΟΠ Θεσσαλονίκης (Ναντίνα Κυριαζή, τηλ. 2310 385662, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

• Συζήτηση με θέμα «Πόλεις και επαγγέλματα: Μαρμαροτεχνία» (ώρα 19:00)

Εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων θα αναδείξουν, μέσα από την ειδική τους ματιά, την εφαρμογή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση μνημείων, την αστική αρχιτεκτονική και την τοπική ανάπτυξη.

• Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Σμίλη και μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων» (ώρα 20:00)

Διάρκεια έκθεσης: 1 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-17:00, Σάββατο 10:00-16:00, Κυριακή κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος