Σεπ
27

ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ - Ασύμφορη η αναβάθμιση με υβριδικές μηχανές
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Μια σειρά από αναβαθμίσεις έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από τους ιδιοκτήτες των πλοιαρίων που κάνουν τη διαδρομή Μώλος – Νησί, στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε χθες στο Ioannina TV, ο δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος του Νησιού της Παμβώτιδας, Κώστας Γκέκας, πολλά από τα καραβάκια έχουν φτιαχτεί και αναβαθμιστεί ώστε να είναι κατάλληλα για τη μεταφορά των πολιτών και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της μεταφοράς.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι αυτό της αλλαγής μηχανών. Η τοποθέτηση υβριδικών μηχανών, σύμφωνα με τον κ. Γκέκα, είναι μια καλή πρόταση αλλά είναι ασύμφορη καθώς το κόστος εκτοξεύεται και δεν μπορούν οι καραβοκύρηδες να ανταποκριθούν και να το καλύψουν μιας και φτάνει τα 150.000 ευρώ για κάθε αντικατάσταση μηχανής.

Οι καραβοκύρηδες έχουν επαφή με την περιφέρεια Ηπείρου αναζητώντας μια φόρμουλα ώστε να βρεθεί μια λύση για την κάλυψη του κόστους, χωρίς όμως να έχει υπάρξει «πράσινο φως».

Ο κ. Γκέκας υπογραμμίζει την πρόθεση να τοποθετηθούν βενζινοκινητήρες με το κόστος εξ’ ολοκλήρου να καλύπτεται από τους ιδιοκτήτες των καραβιών: «Προτείναμε να το καλύψουμε εμείς το κόστος της αλλαγής μηχανών και της τοποθέτησης βενζινοκινητήρων» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με την κίνηση των επισκεπτών το καλοκαίρι, ο κ. Γκέκας υποστήριξε ότι ήταν μειωμένη υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν κινήθηκε ο κόσμος παρά τις συντονισμένες προσπάθειες ανάπτυξης του τουρισμού που γίνονται από δήμο και περιφέρεια.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος