Σεπ
28

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Καινοτόμο πρόγραμμα για κατ’ οίκον νοσηλεία από την Ψυχιατρική
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της, για την απόφαση του υπουργείου Υγείας για έγκριση από άποψη σκοπιμότητας της ανάπτυξης Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον νοσηλείας από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Βαγγέλης Καρβούνης, η σχετική απόφαση αφορά την έγκριση του αιτήματος του Ψυχιατρικού Τομέα του νοσοκομείου για υπηρεσίες νοσηλείας κατ’ οίκον από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) Ιωαννίνων σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, για την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση για την αποφυγή της κρίσης ή της υποτροπής της νόσου και τη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας.

«Το παραπάνω κρίνεται πλήρως καινοτόμο καθώς ο αστικός ιστός της πόλης δεν καλύπτεται από κάποια αντίστοιχη υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας ψυχικής υγείας. Στόχος της υπηρεσίας θα είναι η αποφυγή του εγκλεισμού του ασθενούς σε ψυχιατρικό Νοσοκομείο, η μή απομάκρυνσή του από το οικογενειακό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του χώρο, η στήριξη της οικογένειας του ασθενούς και η καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος το οποίο επικυρώνεται κυρίως από τον εγκλεισμό στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο και βαραίνει τον άρρωστο και το οικογενειακό του περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγοντας ο κ. Καρβούνης σημειώνει και τα εξής: «Η έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των βαρύτερων περιστατικών που θα καλύπτει η υπηρεσία, θα οδηγήσει σε αποφυγή υποτροπών και εγκλεισμού του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Υπουργείο Υγείας για την εξαιρετική συνεργασία και άμεση ικανοποίηση του αιτήματος».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος