Σεπ
29

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Και νέες δράσεις ευαισθητοποίησης, από το Δήμο Ιωαννιτών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε φέτος να μην περιορίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού στην ημερολογιακή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αλλά να τις συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το 3ο Φεστιβάλ «Χαράς και Ενότητας» - «Τα παιδιά γιορτάζουν τη διαφορετικότητα», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΧΕΝ, την ΕΛΕΠΑΠ, το Σύλλογο ΑμεΑ«Κυψέλη», σχολεία του δήμου, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση Β/Δ Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι άλλους φορείς το τριήμερο από 5 μέχρι και 7 Οκτωβρίου.

Το θέμα του έχει επιλεγεί από το άρθρο 23 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αφορά στην διαφορετικότητα και στο δικαίωμά τους στις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται στο μέτρο του δυνατού η πληρέστερη κοινωνική ένταξη, προσωπική τους ανάπτυξη, καθώς και η πολιτιστική και πνευματική τους εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τα παιδιά και τους γονείς του Δήμου μας να συμμετέχουν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου (9:30 το πρωί Πάρκο Λιθαρίτσια):

«Παλιά παιχνίδια ξανά σε δράση». Συμμετέχουν: ΕΛΕΠΑΠ, ΣύλλογοςΑμεΑ Κυψέλη και Δημοτικά σχολεία της πόλης

«Παρουσίαση χρήσης σκύλου οδηγού ατόμων με μειωμένη όραση», Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος».

Σάββατο 6 Οκτωβρίου (5:00 μ.μ.) αύλειος χώρος Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας:

«3 κύκλοι Ζωής & Ενότητας»

- «Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στην Ενσυναίσθηση»: Δίκτυο Σχολικής Διαμεσολάβησης Π.Ιωαννίνων

- «Ψυχοκινητικά παιχνίδια»: Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας, Κινητικής Αγωγής και Μάθησης, Π.Τ.Ν., Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

- «Διαφορετικότητα» Βιωματικό για γονείς: Σύλλογος Κοινωνιολόγων Παράρτημα Ιωαννίνωνκ.κ. Ράπτης καιΖάραγκαςαπό το Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου (11:30 π.μ.) Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία:

- ΜουσικοΘεατρική Παράσταση από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

- «Παίζω μουσική και δημιουργώ» από μαθητές του IoanninaSchoolofMusic

- Ημερίδα – Εργαστήριο «Όλοι Διαφορετικοί κι Όλοι Ίσοι: Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών σ' έναν κόσμο που αλλάζει». Εισηγητές: Εκπαιδευτική ομάδα του κέντρου συμβουλευτικής Ε.Ι.Μ.Α.Ι . (Θα δοθούν βεβαιώσεις, δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος