Σεπ
29

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μείζον πρόβλημα για τις επιχειρήσεις η έλλειψη ρευστότητας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Με αφορμή την ανακοινωθείσα από το υπουργείο Οικονομικών, επικείμενη άρση, από 1ης Οκτωβρίου, των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Γιάννης Μήτσης, εξέφρασε μεν την αισιοδοξία του, ωστόσο επισήμανε πως το μείζον πρόβλημα για τις επιχειρήσεις παραμένει η έλλειψη ρευστότητας.

«Σε μια προ διετίας δήλωσή μου, κατά την πρώτη «επέτειο» της επιβολής των Capital Controls στην οικονομία της χώρας, τόνιζα ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων βύθισαν ακόμη περισσότερο την αιμορραγούσα οικονομία, σε ένα βαρέλι δίχως πάτο» και εκτιμούσα ότι η συνέχιση της κατάστασης θα είναι η καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Ανάπτυξη με Capital Controls δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα μας, έλεγα και συνεχίζω να λέω εδώ και τρία χρόνια. Βέβαια, σε ένα παραμένον δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον και χωρίς τα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουμε κατά καιρούς υποστηρίξει, τόσο εγώ ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όσο και όλος ο Επιχειρηματικός Κόσμος, δεν μπορούμε να αναμένουμε θεαματικά αποτελέσματα», σημειώνει αρχικά στη δήλωσή του, ο κ. Μήτσης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει και τα εξής: «Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος σε σχέση με τις επιχειρήσεις, είναι η απουσία ρευστότητας, και το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με την άρση των υπαρχόντων περιορισμών. Ωστόσο, δε μπορώ παρά να αισιοδοξώ για τις καλύτερες ημέρες που όλοι ευχόμαστε…».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος