Σεπ
29

ΕΜΒΟΛΙΑ - Ζητούμενο να πειστούν οι γονείς από τους παιδιάτρους
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Μια διαφορετική παράμετρο, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, μπαίνει στο «κάδρο» της ιατρικής, καθώς πλέον οι ειδικοί, οι ίδιοι οι παιδίατροι, θεωρούν πως πρέπει να κρατηθούν αποστάσεις από το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Η νέα σχολική χρονιά και η διαδικασία της εγγραφής των μαθητών στα σχολεία επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να τονίζει πως το υπουργείο σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή επεξεργάζονται μία νομοθετική διάταξη.

Αυτή θα προβλέπει την εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας, όταν συντρέχουν επιδημιολογικοί λόγοι, εξαιτίας της έξαρσης ενός νοσήματος, να μπορεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εμβόλιο και πληθυσμό να επιβάλλει μία πιο αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Κων. Τσουμάκας από τα Γιάννενα τονίζοντας πως τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας, καθώς ήδη αυτή υφίσταται, όμως τόνισε πως το κρίσιμο είναι να πειστούν οι γονείς από τους παιδιάτρους για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

«Θα είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εάν επικρατήσουν αντιεμβολιαστικές απόψεις. Υπάρχουν εμβόλια που δεν είναι υποχρεωτικά σήμερα, όμως αυτά που είναι σημαντικά θα πρέπει να γίνονται απαραίτητα σε όλα τα παιδιά.

Υπάρχει μία τάση παγκόσμια και όχι κίνημα, γιατί το κίνημα είναι μία επανάσταση για κάτι καλύτερο. Γίνεται όμως κάτι χωρίς στοιχεία και προσπαθούν οι υποστηρικτές της τάσης αυτής να αλλάξουν την πραγματικότητα.

Τα εμβόλια άλλαξαν τη ροή της παγκόσμιας υγείας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουμάκας, αναφερόμενος επίσης στις ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων, που αποτέλεσαν και σημείο της επιχειρηματολογίας των υποστηρικτών αυτής της τάσης.

Καταλήγοντας ο κ. Τσουμάκας τόνισε πως οι παιδίατροι οφείλουν να ενημερώνουν και να εξηγούν στους γονείς τα οφέλη του εμβολιασμού πρόσθεσε όμως πως ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η κάλυψη της χορήγησης του εμβολίου για τον μηνιγγιτιδιόκοκο τύπου Β’.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος