Οκτ
02

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΥΜΕΡΩΝ - Βάση δημιουργίας προϊόντων το Ερευνητικό Κέντρο
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Η ανάδειξη και προβολή της ερευνητικής δραστηριότητας των ερευνητικών ομάδων στην επιστήμη και την τεχνολογία των πολυμερών, είναι ο κεντρικός στόχος του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το τοπικό ΑΕΙ αναδεικνύεται ήδη σε ένα ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε εθνικό επίπεδο στον τομέα των πολυμερών, και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, έχοντας ως βάση του, το επιστημονικό δυναμικό σε τρία τμήματα.

Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, καθώς επίσης τα Τμήματα Χημείας και Φυσικής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, κάτι που επιχείρησε να αναδείξει στο χαιρετισμό του ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης στην επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου. Ο κ. Αλμπάνης συνέδεσε την πορεία του Ιδρύματος τα προσεχή χρόνια με την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στο Πανεπιστήμιο, αφού στα τρία συγκεκριμένα Τμήματα, «υπάρχει μία κρίσιμη μάζα επιστημόνων, καθηγητών και μεταπτυχιακών, που πραγματοποιούν σπουδαίο έργο. Τα υλικά θεραπεύονται επιστημονικά σε υψηλό επίπεδο στα Ιωάννινα» τόνισε με νόημα, για να συνδέσει στη συνέχεια την προοπτική αυτή με τις εφαρμογές στο περιβάλλον, την υγεία και την καθημερινότητα, που μπορούν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας του Ερευνητικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας που αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου Ιωαννιτών να ενισχύσει τη διασύνδεση της πόλης με το Πανεπιστήμιο.

«Το όραμα αυτό είναι μακρόπνοο και χρειάζεται συνεχή καλλιέργεια και συνείδηση για να επιτευχθεί. Υπάρχει όμως η πρόθεση και των δύο φορέων να συνεργαστούν και με εξωστρεφή διάθεση, να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Το Συνέδριο

Το Συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Πολυμερών (ΕΛΕΠ), και προσελκύει σημαντικό αριθμό συνέδρων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Στο Συνέδριο, θα παρουσιαστούν κατά προσέγγιση 60 ανακοινώσεις εισηγητών από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ τις εργασίες του παρακολουθούν, τουλάχιστον 200 σύνεδροι. Συνολικά, θα δοθούν οκτώ προσκεκλημένες / plenary ομιλίες και 23 προσκεκλημένες / invited ομιλίες, από τους πλέον ειδικούς στην Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών, διεθνούς κύρους. Παράλληλα, θα δοθούν και άλλες 30 προφορικές ομιλίες από αξιόλογους νέους, αλλά και έμπειρους ερευνητές. Τέλος, θα υπάρξουν και συνολικά 105 παρουσιάσεις υπό μορφή αφίσας.

Στο Συνέδριο, θα δοθεί ειδικό βάρος και στην τόνωση της συνεργασίας των ακαδημαϊκών ερευνητικών ομάδων με τις ελληνικές βιομηχανίες, στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος