Οκτ
03

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Στόχος η διεθνής αναγνώριση και η εξέλιξη
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Μια εξαιρετικά σημαντική και προς τη σωστή κατεύθυνση προσπάθεια γίνεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με στόχο τη διεθνή αναγνώριση και την ισχυροποίηση του Τμήματος στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Τμήμα, συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus +, και χθες υποδέχθηκε, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Δουρούτης, 28 ξένους φοιτητές, πρεσβευτές του Τμήματος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αύξηση του αριθμού των ξένων φοιτητών που για ένα εξάμηνο παρακολουθούν μαθήματα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ισχυροποιεί το διεθνές αποτύπωμα του Τμήματος, όπως σημείωσε ο καθηγητής κ. Σταυρακούδης.

«Τμήμα που δεν έχει σήμερα διεθνές αποτύπωμα, δεν υπάρχει. Διαφορετικά θα πρόκειται για ένα μεταλυκειακό τμήμα, χωρίς μέλλον. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εισερχόμενων φοιτητών, κάτι που το έχουμε επιτύχει, παράλληλα όμως και να βοηθούμε τους δικούς μας φοιτητές να παρακολουθούν μαθήματα σε ξένα πανεπιστήμια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου με τον Μιχάλη Χλέτσο, καθηγητή και υπεύθυνο του προγράμματος να αναφέρεται στον διεθνή προσανατολισμό του Τμήματος και στην ακαδημαϊκή αναγκαιότητα να προσελκύσει ακόμη περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό. Στην τελετή υποδοχής των ξένων φοιτητών παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ηπείρου η κα Μητροκώστα, μεταφέροντας την αρωγή της Περιφερειακής Αρχής και την υποστήριξη σε αντίστοιχα προγράμματα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος