Οκτ
03

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ - «Πράσινο φως» στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Θεσπρωτικό
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Υπεγράφη χθες, μεταξύ του Δήμου Ζηρού και του αναδόχου, η σύμβαση για το έργο «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων στον οικισμό Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, του μεγαλύτερου που υλοποιείται αυτό το διάστημα στον Δήμο Ζηρού, ανέρχεται στα 1.915.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Το συνολικό μήκος του δικτύου ακαθάρτων φτάνει τα 7,5 χιλιόμετρα και θα «εξυπηρετηθεί» από τον βιολογικό καθαρισμό του Λούρου. Το έργο εντάχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

«Για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της σύμβαση του έργου, εργάστηκαν εντατικά οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ενώ εξαιρετική, όπως πάντα, ήταν και η συνεργασία με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, την οποία και ευχαριστούμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, σε σχετική του δήλωση, ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμβασιοποίηση του έργου, με το οποίο λύνουμε ένα τεράστιο, διαχρονικό πρόβλημα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής, ικανοποιώντας ταυτόχρονα ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θ' αναβαθμίσει την Τ.Κ. Θεσπρωτικού και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος