Οκτ
03

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - «Ανυπόμονοι» για τις εξετάσεις οι οδηγοί άνω των 74 ετών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που άρχισαν να κατατίθενται οι αιτήσεις δημιουργήθηκε συνωστισμός, αλλά και… ευτράπελα στην πίστα εξέτασης

 

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή της εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών για την υποβολή αιτήσεων από τους οδηγούς άνω των 74 ετών προκειμένου να περάσουν από την προβλεπόμενη διαδικασία επανεξέτασης, έδωσε χθες το Ioannina TV, μέσα από ρεπορτάζ που παρουσίασε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξεκίνησε και στη διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου η σχετική διαδικασία, ωστόσο, όπως φαίνεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες που άρχισαν να κατατίθενται οι αιτήσεις και οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν στα χέρια τους τα δελτία εξέτασης δημιουργήθηκε συνωστισμός στην πίστα εξέτασης.

Όπως έγινε γνωστό το έντονο ενδιαφέρον όσων ήθελαν να περάσουν από εξετάσεις προκάλεσε ακόμη και… ευτράπελα στην πίστα εξέτασης οδηγών, όπου 74χρονοι και άνω φτάνουν με τα αυτοκίνητά τους και εισέρχονται στην πίστα περιμένοντας να εξεταστούν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του τοπικού σωματείου Γ. Παπαγεωργίου, η διαδικασία των εξετάσεων δεν έχει οριστεί ως προς την ημερομηνία που θα ξεκινήσει, ωστόσο ήδη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πίστα είναι δύσκολη και ενέχει πολλούς κινδύνους.

Οδηγοί που δεν έχουν κάποια αρμοδιότητα, αλλά που θεωρούν ότι μπορούν να εξεταστούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και να εκπαιδευτούν στην πίστα, εισέρχονται σε αυτήν.

Ο κ. Παπαγεωργίου απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς της τρίτης ηλικίας που αποκτούν δελτίο εξέτασης οδηγού, να περιμένουν την ανακοίνωση των ημερομηνιών εξέτασης από τη Διεύθυνση Μεταφορών.

«Το μέτρο είναι προς τη θετική κατεύθυνση και αυτό το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Για να μη δημιουργούνται όμως παρεξηγήσεις και παρερμηνείες, θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί και κυρίως να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες εξέτασης.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες ημερομηνίες, επομένως είναι χρήσιμο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και υπομονή», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου προσθέτοντας ότι πέραν του ότι ισχύει η απαγόρευση εισόδου για όλους όσοι δεν έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, σε ένα πιθανό τροχαίο ατύχημα εντός της πίστας, δεν ισχύει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ιδιοκτητών Ι.Χ.

«Είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Ομοσπονδίας, των σχολών οδήγησης και της Περιφέρειας η λειτουργία της πίστας και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούνται από όλους», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος