Οκτ
04

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με τη σύμπραξη του επιχειρηματικού κόσμου το Open Mall
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ως σύμπραξη τριών παραγόντων χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Γιάννης Μήτσης, την πρόταση για τη χρηματοδότηση δημιουργίας Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου, στα Γιάννενα, την οποία ωριμάζει ο Δήμος Ιωαννιτών ως δικαιούχος, με συνδικαιούχο το Επιμελητήριο.

Υπογραμμίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις της χωρικής περιοχής παρέμβασης, η οποία θα επιλεγεί στην τελική διαμόρφωση της πρότασης που θα κατατεθεί προς χρηματοδότηση από την πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Μήτσης τόνισε πως «πρέπει να έχουμε τη θετική γνώμη όλων των επιχειρηματιών που θα συμμετέχουν».

«Ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι να πείσει τον κάθε επιχειρηματία ότι αυτό που γίνεται είναι προς το συμφέρον του, ότι είναι προς το συμφέρον της πόλης. Δεν υπάρχει σύμπραξη δύο, ουσιαστικά υπάρχει σύμπραξη τριών: είναι ο επιχειρηματικός κόσμος που πρέπει να ανταποκριθεί και να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δέχεται να γίνει αυτό, είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μήτσης εκτίμησε πως τη συγκεκριμένη δράση, εφόσον καταφέρει να χρηματοδοτηθεί, τη χρειάζεται η πόλη, γιατί μπορεί να δώσει ώθηση στην εμπορικότητα κάποιων συγκεκριμένων δρόμων.

Στόχος του Επιμελητηρίου και αποτέλεσμα της επιτυχίας αυτής της συνέργειας, θα είναι οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τους επισκέπτες και τους τζίρους τους. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή που θα επιλεγεί, ο κ. Μήτσης σημείωσε, πως δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια αλλά στόχος όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι να παντρέψουμε την πάνω με την κάτω αγορά».

Ακόμη, απέφυγε να σχολιάσει την αρνητική απόφαση που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων για να τεθεί αυτός συνδικαιούχος στην υποβολή της πρότασης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος

Από την άλλη όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου έχει αντίθετη άποψη και καλεί τους εμπόρους να μην συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα χωρίς όμως παράλληλα να αντιπροτείνει.

Ουσιαστικά, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και ο αντιπρόεδρος, στις δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι όλες αυτές οι ενέργειες για την δημιουργία Ανοιχτού Εμπορικού Συλλόγου, δεν θα βοηθήσουν τους μικρούς εμπόρους αλλά θα λειτουργήσουν προς όφελος και μόνο των μεγάλων καταστημάτων.

Αναφέρθηκαν στα προβλήματα των εμπόρων που έχουν να κάνουν με την υπερφορολόγηση, την λειτουργία την Κυριακή, λέγοντας ότι εκεί πρέπει να ενσκύψουν καλώντας τους εμπόρους να μην συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος