Οκτ
10

Την ενίσχυση της «φορολοταρίας», ζητά ο Γ. Στέφος
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα τη λήψη μέτρων για την περαιτέρω στήριξη της «φορολοταρίας».

Η ερώτηση συνυπογράφτηκε από 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ενίσχυση της «φορολοταρίας» αποτελεί μια αναγκαιότητα προκειμένου να διευρυνθεί η ‘κουλτούρα’ χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών στις συναλλαγές των πολιτών. Κρίνεται ως αναγκαιότητα, διότι η αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ που επήλθε ως αποτέλεσμα της χρήσης καρτών, δημιουργεί τον δημοσιονομικό χώρο στην κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, εάν η χρήση καρτών φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τα ετήσια έσοδα από το ΦΠΑ θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 3,3 δις ευρώ. Μια τέτοια αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ δημιουργεί δημοσιονομικές συνθήκες που θα επιτρέψουν το ξεδίπλωμα περαιτέρω μέτρων στήριξης των πολιτών.

Η ερώτηση του βουλευτή, εκκινώντας από τη διαπίστωση ότι η «φορολοταρία» αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών, προτείνει την πιθανή αλλαγή του αλγόριθμου μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι νικητές της «φορολοταρίας».

Ειδικότερα, προτείνει την αλλαγή του αλγόριθμου, έτσι ώστε να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των συναλλαγών του πολίτη και όχι το ύψος του ποσού των συναλλαγών.

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Εξάλλου, στην επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη σε Άρτα και Πρέβεζα, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο βουλευτής κ. Στέφος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανακοίνωση για την Ήπειρο.

Ο κ. Στέφος σχολιάζοντας την επίσκεψη, ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν με άξονα τον προγραμματισμό του εκάστοτε κόμματος, τονίζοντας ότι δεν ακούστηκε κανένα πρόγραμμα και ότι ουσιαστικά επρόκειτο για μια «απλή επίσκεψη».

Ερωτηθείς για την ανησυχία που εξέφρασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, ο κ. Στέφος υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης λέγοντας ότι οι διεθνείς οίκοι αναμένεται να στηρίξουν την ελληνική οικονομία με αναβαθμίσεις.

Επανερχόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη και την απουσία ουσιαστικών ανακοινώσεων από πλευράς του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Στέφος είπε ότι «Η Ήπειρος ήταν για χρόνια στην απομόνωση» τονίζοντας ότι «για την απομόνωση αυτή δεν υπήρξε καμία διάθεση αυτοκριτικής από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας»

Τέλος, υποστήριξε ότι την κρίσιμη ώρα των εκλογών, οι πολίτες θα αξιολογήσουν τα όσα έχουν γίνει και θα αποφασίσουν για την επόμενη κυβέρνηση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος