Οκτ
12

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - Μια ακόμη παρέμβαση για την φοιτητική στέγαση
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Μια ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας, όπως ακριβώς είχαν πράξει και πέρυσι, έκαναν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητώντας την παρέμβαση του δήμου για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν δεκάδες φοιτητές.

Και πέρυσι, τέτοια εποχή, οι φοιτητές είχαν παραστεί στη συνεδρίαση του Σώματος, για να ακολουθήσει και μία αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με το Πανεπιστήμιο να προχωρά, στην συνέχεια στην αναζήτηση και εκμίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων.

Από την άλλη, πρέπει να αναφερθεί πως η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνέπεσε με την προκήρυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εκμίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία.

Εκπρόσωποι των φοιτητών που τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου ώστε να εξευρεθεί στέγη για τους φοιτητές που έχουν ανάγκη, παράλληλα όμως να μειωθεί η τιμή του νερού στα σπίτια των φοιτητών, όπως και τα ανταποδοτικά τέλη.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων τάχθηκαν στο πλευρό των φοιτητών, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να εξεταστούν τα αιτήματα και ειδικότερα αυτό της στέγασης, γιατί είναι ζήτημα που αφορά την πόλη και όχι μόνο τους ίδιους.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας κράτησε αποστάσεις από την πρόταση που διατυπώθηκε ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αξιοποίησης ως φοιτητικά διαμερίσματα, ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του δήμου, αποδέχθηκε όμως να εξεταστεί από τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΙ η μείωση της τιμής του νερού.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί σύσκεψη από κοινού και με την Περιφέρεια Ηπείρου και με τις πρυτανικές αρχές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος