Οκτ
12

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Στόχος η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τρεις ολόκληρες δεκαετίες συμπληρώθηκαν από την ίδρυση της πρώτης δημόσιας δομής παροχής ψυχιατρικής περίθαλψης στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΙ και η έναρξη λειτουργίας της, όπως και στη συνέχεια η ίδρυση και λειτουργία του Ψυχιατρικού Τομέα του νοσοκομείου Χατζηκώστα αποτέλεσαν κομβικά σημεία αναφοράς για την παροχή της ψυχιατρικής περίθαλψης στην Ήπειρο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, στην οποία έγινε και μία πρώτη αποτίμηση της λειτουργίας του συνόλου των υπηρεσιών, δομών αποκατάστασης και επανένταξης στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θωμάς Υφαντής, καθηγητής ψυχιατρικής, διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΓΝΙ που ανέφερε ότι απώτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν να αποτελέσει η ημερίδα την απαρχή για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο πνεύμα της κοινοτικής ψυχιατρικής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Γ. Μητροκώστα, η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Άννα Μπατιστάτου, ο διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Χατζηκώστα Γ. Μακρυδήμας και ο διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών Σπ. Δερδεμέζης.

Στην ημερίδα διανεμήθηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο «Πρώτες Βοήθειες στην Ψυχική Διαταραχή» και ένας ενημερωμένος οδηγός με όλες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος