Οκτ
12

Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν «Ο μικάδος», στο Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

 

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν στο πλαίσιο του κύκλου Όπερα στο πανί την όπερα των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν, «Ο μικάδος».

 

Μια κωμική όπερα σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σε συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή. Μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου. Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

 

Θα πραγματοποιηθούν δυο προβολές με δωρεάν είσοδο τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί και στις 7 το απόγευμα.

Οι προβολές απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές Ωδείων και Σχολών Χορού, αλλά και το μουσικόφιλο κοινό.

Για κρατήσεις σχολείων παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6948002880 κα Μαρία Βλάχου.

Μια ξεκαρδιστική εξωτική όπερα από τους προπάτορες των Monty Python και των Αδελφών Μαρξ παρουσιάζεται από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η όπερα «Ο μικάδος (1885)» των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, μία από τις πιο δραστήριες ομάδες των τελευταίων ετών, σε μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.

Η απόδοση του λιμπρέτου, παραγγελία για τη συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και της ομάδας μουσικού θεάτρου Ραφή, ανήκει σε δύο διακεκριμένους μεταφραστές, τον Γιώργο Τσακνιά, που ανέλαβε την απόδοση των πεζών μερών και την Κατερίνα Σχινά, που απέδωσε στα ελληνικά τα μελοποιημένα μέρη.

Οι δημιουργοί του Μικάδου, Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, πρωτεργάτες της αγγλικής μουσικής κωμωδίας, εμπνέονται από την ατμοσφαιρική Άπω Ανατολή για να συνθέσουν μια κοφτερή σάτιρα των κοινωνικοπολιτικών ηθών του 19ου αιώνα.

Μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου

Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

Απόδοση-διασκευή: Γιώργος Τσακνιάς

Απόδοση στίχων: Κατερίνα Σχινά

Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Κίνηση: Χαρά Κότσαλη

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Μικάδος: Μάριος Σαραντίδης

Νάνκι-Που: Θάνος Λέκκας

Κο-Κο: Δημήτρης Ναλμπάντης

Που-Μπα: Νίκος Σπανάτης

Κατίσα: Αναστασία Κότσαλη

Γιαμ-Γιαμ: Λητώ Μεσσήνη

Πίτι-Σινγκ: Λυδία Αγγελοπούλου

ΠιπΜπο: Βαρβάρα Μπιζά.

Μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γκουίντο ντε Φλάβις (σαξόφωνο), Γιώργος Κρίμπερης (τρομπόνι), Χάρης Παζαρούλης (κοντραμπάσο), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο/πλήκτρα).

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος