Οκτ
12

Κλειστοί χθες, λόγω απεργίας, οι αρχαιολογικοί χώροι
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Κλειστοί παρέμειναν χθες οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκαν οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων με την λίστα των 10.000 και πλέον ακινήτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πολλοί αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στην απεργία και στην Ήπειρο, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπ. Πολιτισμού στη ΒΔ Ελλάδα Ελ. Μποβίλα, που πρόσθεσε, ότι το βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η νομοθετική και θεσμική κατοχύρωση των πολιτιστικών μνημείων, ώστε ούτε τώρα, ούτε και ποτέ στο μέλλον, να υπάρξει περίπτωση παραχώρησής τους.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι ζητούν την οριστική λίστα των υπό παραχώρηση ακινήτων του υπ. Πολιτισμού, αλλά και τα ονόματα των μελών της Επιτροπής, που γνωμοδότησε σχετικά. Τη συμπαράστασή της στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων εξέφρασε και η ΑΔΕΔΥ, μέσω του προέδρου του ΝΤ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος