Οκτ
12

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Περισσότερα από 200 προσφυγόπουλα στις Δομές Εκπαίδευσης
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ο περυσινός θεσμός των απογευματινών Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης (ΔΥΕΠ) θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και φέτος για τα προσφυγόπουλα ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και οι τάξεις υποδοχής.

Την ανακοίνωση έκανε η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού που βρέθηκε και συμμετείχε σε διήμερη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας όπου επίκεντρο ήταν η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Πάνω από 200 παιδιά αναμένεται να φοιτήσουν είτε σε δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης είτε σε τάξεις υποδοχής. Τα 100 παιδιά, σύμφωνα με την κα. Φωτεινού ζουν εντός του ιστού της πόλης ενώ τα άλλα είναι σε Κέντρα και αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτά τα μαθήματα που έχουν οριστεί.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συμμετείχαν πέραν των διευθυντών εκπαίδευσης και οι συντονιστές εκπαίδευσης που επίσης έχουν σημαντικό ρόλο στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με την κα. Φωτεινού, φέτος στην πόλη των Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν ΔΥΕΠ και τάξεις υποδοχής στο 3ο δημοτικό σχολείο, στο 16ο δημοτικό σχολείο, στο 9ο διαπολιτισμικό και στο 27ο δημοτικό σχολείο. Για το γυμνάσιο θα λειτουργήσουν στο 5ο και στο διαπολιτισμικό.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος