Οκτ
18

«ΔΩΔΩΝΗ» - Με τις «μηχανές» στο φουλ, παραμένει στην κορυφή
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

  • Η γνωστή γαλακτοβιομηχανία ολοκληρώνει τη νέα γραμμή παραγωγής φέτας, ενώ εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις, με απώτερο στόχο την αύξηση της παραγόμενης ποσότητας – Στο 1 εκ. ευρώ η νέα επένδυση, από τις αρχές του 2019 τα νέα προϊόντα, που περιλαμβάνουν και γιαούρτια με κομμάτια και γεύσεις φρούτων

Σε θέση «οδηγού», βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, που αποδεικνύει στην πράξη, ότι καθοδηγεί τις εξελίξεις και καταφέρνει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στην εγχώρια αγορά.

Μάλιστα η γνωστή βιομηχανία, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, συνεχίζοντας τις επενδύσεις, και κερδίζοντας συνεχώς έδαφος, με αύξηση πωλήσεων σε όλα τα προϊόντα της.

Άλλωστε είναι γνωστό πως από το 2012, όταν και άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, οι νέοι ιδιοκτήτες έριξαν όλο σχεδόν το βάρος στις επενδύσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την ουσία, επενδύσεις που σε βάθος χρόνου, αποδίδουν τα μέγιστα.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα, ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής φέτας, εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις, με απώτερο στόχο την αύξηση της παραγόμενης ποσότητας με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 1 εκ. περίπου, ενώ προηγήθηκαν οι επενδύσεις 6,5 εκ. ευρώ στη γραμμή παραγωγής γιαουρτιού και 1,5 εκ. ευρώ, για την παραγωγή ενός πρωτοποριακού προϊόντος που κυκλοφορεί μόνο στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο πρωτοποριακό προϊόν είναι η φέτα crumbled, προϊόν που απαιτήθηκε από την αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά, εξάγεται ήδη σε μεγάλες ποσότητες και έχει κερδίσει ήδη μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Νέα προϊόντα

Όμως η άνοδος της γαλακτοβιομηχανίας και η βαρύτητα σε νέα προϊόντα δεν σταματά εδώ, καθώς στις αρχές της νέας χρονιάς, η ΔΩΔΩΝΗ, θα λανσάρει νέες οικογένειες προϊόντων, έχοντας, δίνοντας βαρύτητα, στα γιαούρτια με κομμάτια και γεύσεις φρούτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα νέα αυτά προϊόντα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, στην έκθεση τροφίμων στο Παρίσι και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές, ενώ στην ελληνική αγορά αναμένεται να βρουν θέση στο ράφι εντός του πρώτου τετραμήνου.

Τιμολογιακή πολιτική

Από την άλλη, ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί μόνιμα τα τελευταία χρονιά, τους παραγωγούς, αλλά και τον συγκεκριμένο κλάδο, έχει να κάνει με τις τιμές στο γάλα.

Έτσι, θεωρείται βέβαιο πως η ΔΩΔΩΝΗ, θα διατηρήσει και τη φετινή γαλακτοκομική περίοδο την ίδια τιμολογιακή παραγωγή απέναντι στους παραγωγούς, με τη δέσμευση της διοίκησης να ήταν και να παραμένει πως η εταιρεία θα έχει πάντα τις υψηλότερες τιμές στην Ήπειρο, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με τα κοπάδια τους.

Αντίθετα με ό,τι ακούγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία θα συνεχίσει να δίνει τις προκαταβολές στους παραγωγούς, όπως και να παίρνει το γάλα από όλους τους μικρούς παραγωγούς.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος