Οκτ
19

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Βαρύτητα στην προώθηση των τοπικών προϊόντων οίνου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

«Οίνοι και Αποστάγματα», μια ενδιαφέρουσα διημερίδα στις 22 και 23 Οκτωβρίου, από τους δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας σε συνεργασία με το Σωματείο καφε-μπαρ και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων

 

Οι Δήμοι Ιωαννιτών και Ζίτσας σε συνεργασία με το Σωματείο καφεστιατορίων, μπαρ η «Παμβώτις» και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, διοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Οίνοι και Αποστάγματα» στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac, για τους επαγγελματίες των υπηρεσιών εστίασης.

Στόχος της διημερίδας είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων στην οινογνωσία και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων οίνου και αποσταγμάτων.

Η διημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες των υπηρεσιών εστίασης, στους οποίους θα αναλυθούν διάφορα θέματα σχετική με την οινογνωσία και την εστιατορική τέχνη. Εισηγητές θα είναι καθηγητές από δημόσιες σχολές τουρισμού καθώς και στελέχη των τοπικών οινοποιείων οι οποίοι θα αναπτύξουν τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στο ακόλουθο πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ως εξής:

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

10:00-10:30: Χαιρετισμοί (Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Δήμαρχος Ζίτσας, Ένωση Ξενοδόχων, Ένωση Χώρων εστίασης, Επιμελητήριο)

10:30-11:45: Ανάλυση της έννοιας Ποιότητα Παρεχομένων Υπηρεσιών Εστίασης -Θεωρητική Προσέγγιση – Στέλλιος Μοσχονάς

11:45-13:00: Σίτιση και εστιατορική τέχνη – Τα πλεονεκτήματα της επισιτιστικής συνείδησης – Κωνσταντίνος Στεφανακίδης

13:00-13:15: Συζήτηση- Ερωτήσεις

13:15-14:00: Διάλειμμα

14:00-14:30: Εισαγωγή στη γευστική δοκιμή κρασιών – Εκπρόσωπος του Κτήματος Γκλίναβος

14:30-14:45: Παρουσίαση Κτήμα Γκλίναβος και γευστική δοκιμή 2 κρασιών

14:45-15:00: Παρουσίαση Ζοίνος και γευστική δοκιμή 2 κρασιών

15:00-15:15: Παρουσίαση Κατώγι Αβέρωφ και γευστική δοκιμή 2 κρασιών

15:15-15.30: Παρουσίαση Κτήμα Κήτας και γευστική δοκιμή 2 κρασιών

15:30-15.45: Παρουσίαση Κτήμα Πράσσος και γευστική δοκιμή 2 κρασιών

15.45-17.00: Ελεύθερη γευστική δοκιμή κρασιών των οινοποιείων.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου

10:00-11:15: Παρουσίαση Μοντέλου Ανίχνευσης - Διακρίβωσης 51 σημείων μετρήσιμης παρεχόμενης ποιότητας στην εστίαση – Στέλλιος Μοσχονάς

11:15-12:30: Πρακτική Προσέγγιση Εστιατορικής Τέχνης – Κωνσταντίνος Στεφανακίδης

12:30-13:00: Τεχνικές Πωλήσεων και Μάρκετινγκ – Σπύρος Παππάς και Βαγενάς

13:00-13:15: Συζήτηση- Ερωτήσεις

13:15-14:00: Διάλειμμα

14:00-14:30: Εισαγωγή στην αμπελουργία – Εκπρόσωπος του Κτήματος Πράσσος

14:30-15:00: Εισαγωγή στην οινοποίηση – Εκπρόσωπος του Κτήματος Κήτας

15:00-15:30: Εισαγωγή στα αποστάγματα– Εκπρόσωπος της Ζοίνος

15:30-16:00: Σέρβις κρασιών– Μαρία Δήμου , Κατώγι Αβέρωφ

16:15-17.00: ΑπονομήΒεβαιώσεων Παρακολούθησης.

Δηλώσεις

Στη διημερίδα αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους το πρωί της Πέμπτης η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Β. Μέγα, ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μ. Πλιάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κ. Βλάχος και ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Εστιατορίων, Χρ. Τάτσης.

Η κα. Μέγα τόνισε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει από κοινού οι Δήμοι Ιωαννιτών και Ζίτσας, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον μέχρι σήμερα είναι αρκετά έντονο.

«Μόνο με τη συνεργασία θα έχουμε τα αποτελέσματα πουεπιθυμούμε για να καταλάβουν τη θέση πους τους αξίζουν στην αγορά τα τοπικά μας προϊόντα», κατέληξε η κα. Μέγα.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας,έκανε λόγο για τα πρώτα αποτελέσματα μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες για την προώθηση της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας, ζητώντας όμως παράλληλα και την ενίσχυση της Πολιτείας σε θέματα όπως ο ειδικός φόρος στο κρασί, οι δασικοί χάρτες κ.α.

«Εμείς από την πλευράμας είμαστε και θα είμαστε κοντά σε κάθε οινοπαραγωγό, μικρό ή μεγάλο», σημείωσε ο κ. Πλιάκος.

Τέλος, τόσο ο πρόεδροςτης Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, όσο και αυτός του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Εστιατορίων ευχαρίστησαν τους δύο Δήμους για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα με τον κ. Τάτση να τονίζει τη σημασία που έχει για τους επαγγελματίες της εστίασης η επιμόρφωση του προσωπικού ώστε να αναβαθμίζουν συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος