Οκτ
25

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - Τέλος στο ενδεχόμενο να στεγαστεί στην Παπαζόγλειο Σχολή
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

«Χωρίζουν» οριστικά πλέον όπως φαίνεται οι δρόμοι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Παπαζόγλειου Σχολής, καθώς ο ίδιος ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ξεκαθάρισε πως το Ίδρυμα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής, στο συγκεκριμένο κτίριο.

Άλλωστε το Τμήμα της Αρχιτεκτονικής, ιδρύθηκε, λειτουργεί κανονικά μέχρι σήμερα και του χρόνου θα δώσουν εξετάσεις πτυχίου οι πρώτοι απόφοιτοι, όμως καμία διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε για την αξιοποίηση του παραπάνω κτιρίου.

Από την άλλη, ο Δήμος Ιωαννιτών περιμένει μέχρι και σήμερα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους χώρους στο παλιό Χατζηκώστα προκειμένου να απελευθερωθούν και να μεταφερθούν εκεί και τα δύο νηπιαγωγεία από την Παπαζόγλειο αλλά και το ειδικό σχολείο από την ΕΛΕΠΑΠ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, την ίδια διάθεση όμως της αναμονής δεν μπορεί να δείξει άλλο το Πανεπιστήμιο με τον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη να ανακοινώνει χθες ότι πλέον το θέμα της Παπαζόγλειου δεν απασχολεί το Πανεπιστήμιο και την Αρχιτεκτονική.

Ο κ. Αλμπάνης, μιλώντας στο Ioannina TV, έδειξε εμφανώς δυσαρεστημένος από την τακτική και κυρίως τη δυστοκία των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών και πρόσθεσε πως πλέον αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις εντός της πανεπιστημιούπολης.

«Είναι ένα θέμα που μετρά ήδη έξι χρόνια. Δυστυχώς όχι με δική μας ευθύνη, αλλά κυρίως του Δήμου Ιωαννιτών δε γίνεται να περιμένουμε άλλο. Του χρόνου οι πρώτοι απόφοιτοι θα δώσουν εξετάσεις για το πτυχίο και έτσι ήδη αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για την στέγαση της Σχολής και των εργαστηρίων εντός της Πανεπιστημιούπολης. Το θέμα πλέον της Παπαζόγλειου δεν μας απασχολεί. Αν βρεθεί κάποια στιγμή τρόπος απεμπλοκής, ενδεχομένως να το συζητήσουμε», σημείωσε ο κ. Αλμπάνης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος