Οκτ
25

Η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα στην Οδοντιατρική
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Περίπου 1.800 σύνεδροι συμμετείχαν στο 38 Πανελλήνιο Συνέδριο Οδοντιατρικής που έγινε στα Γιάννενα

 

Ιδιαίτερα χρήσιμα για την ιατρική κοινότητα, ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του 38ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οδοντιατρικής που διεξήχθη στα Γιάννενα.

Οδοντίατροι από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα νέα δεδομένα σε μια επιστήμη που αλλάζει και εξελίσσεται.

Η Οδοντιατρική σήμερα, ουδεμία σχέση με εκείνη προηγούμενων δεκαετιών. Οι αλλαγές, όπως φυσικά στους περισσότερους επιστημονικούς τομείς, είναι σημαντικές και με πολλαπλά οφέλη για τον ασθενή.

Ωστόσο, στην ίδια ζυγαριά θα πρέπει να μπει και το θέμα του κόστους καθώς οι οδοντιατρικές εξελίξεις και οι αλλαγές συνοδεύονται σχεδόν πάντα και με αυξημένο κόστος για τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, πάνω από 1.790 σύνεδροι συμμετείχαν στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδοντιατρικής, ενώ συνολικά στην πόλη βρέθηκαν πάνω από 2.500 επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Δημήτρης Κήττας, σε χθεσινές του δηλώσεις, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του Οδοντιατρικού κόσμου αλλά και από τις σημαντικές ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών, παρουσιάστηκαν καινοτόμες αντιλήψεις που διέπουν την Οδοντιατρική Επιστήμη των τελευταίων χρόνων και όλες οι σύγχρονες τεχνικές που σχετίζονται με την Επανορθωτική Οδοντιατρική, τις Απεικονιστικές τεχνικές, τις Χειρουργικές προσεγγίσεις και την Προληπτική διάσταση και εφαρμογές της Οδοντιατρικής Επιστήμης.

Το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε από ένα πλούσιο πρόγραμμα, που διαμορφώθηκε θέτοντας στο επίκεντρό του, τον καθημερινά οδοντίατρο, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των κλινικών περιστατικών με οδηγίες, τεχνικές, υλικά, συσκευές, που ανταποκρίνονται στα σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Η θεματολογία κάλυψε σύγχρονα θέματα όπως είναι η τεχνολογία Laser, οι απεικονιστικές μέθοδοι, η αισθητική των οδοντιατρικών ιστών, αλλά και η περιστοματική περιοχή.

Πάνω από 160 ακαδημαϊκοί σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στις διαδικασίες επιμόρφωσης και ενημέρωσης στον τομέα της Οδοντιατρικής ενώ υπήρξε πληθώρα εισηγήσεων και στρογγυλών τραπεζιών ώστε να δοθεί η δυνατότητα, συμπυκνωμένης γνώσης στους Συνέδρους, μέσω Κλινικών Φροντιστηρίων και Πρακτικών Σεμιναρίων, τα οποία, όπως και όλες οι άλλες επιστημονικές ενότητες του Συνεδρίου, μοριοδοτήθηκαν, μέσω του συστήματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Οδοντιάτρων.

Εξίσου σημαντικές και οι τουλάχιστον 280 επιστημονικές εργασίες ως ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, αναδεικνύοντας αφενός τη δυναμική του Συνεδρίου, και αφετέρου του ερευνητικού έργου της χώρας. «Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε και πάλι ανάλογες επιστημονικές εκδηλώσεις», κατέληξε ο κ. Κήττας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος