Νοε
07

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ - Απομακρύνεται η εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Αν και τους τελευταίους μήνες έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση για το ενδεχόμενο εγκατάστασης στη Βιομηχανική Περιοχή, μονάδων βιοαερίου, τώρα, φαίνεται πως η προοπτική αυτή απομακρύνεται, άρα κατά συνέπεια δεν θα χρειαστεί να περιμένουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε χθες, με τις δηλώσεις στο Ioannina TV, του προέδρου του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ, Λευτέρη Αραμπατζή, ο οποίος είχε πρόσφατα συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, που ανήκει στον όμιλο Πειραιώς.

Όπως τόνισε ο κ. Αραμπατζής η επένδυση πλέον δεν μπορεί να προχωρήσει για αντικειμενικούς λόγους στο μέγεθος των 10 MW, που είχε ανακοινωθεί, έχοντας τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

«Ανεξάρτητα από την κατάληξη των προσφυγών στο ΣτΕ, οι επενδυτές μπορούν μερικώς πλέον να υλοποιήσουν την επένδυση σε μέγεθος όχι μεγαλύτερο των 4 ΜW. Ίσως το θέμα να επανέλθει κάποια στιγμή, εφόσον καταφέρουμε να συζητήσουμε για τις πραγματικές ανάγκες της ΒΙΠΕ που είναι η βελτίωση των υποδομών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, το δίκτυο του ηλεκτρικού στη ΒΙΠΕ είναι κορεσμένο και απαιτείται ένας νέος υποσταθμός. Το κόστος όμως είναι 1,5 εκ. ευρώ και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να υλοποιηθεί μία τέτοια επένδυση, εφόσον δεν είχε κατασκευαστεί ένας νέος υποσταθμός.

Αυτό που θεωρούμε ότι φάνηκε είναι πως η μελέτη δεν ήταν πλήρης, γιατί είχαν υπολογίσει την ποσότητα των πρώτων υλών από την περιοχή, αλλά αυτή η ποσότητα δεν υπήρχε, ενώ τους χειμερινούς μήνες διαπιστώθηκε ότι και ο χώρος διάθεσης του υπολείμματος στον κάμπο της Λαψίστας είναι πλημμυρισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σημαντικότερο πάντως θεωρούμε πως είναι ότι κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θέλει να έχει σε μία τέτοια επένδυση απέναντί του την κοινή γνώμη, τους φορείς και τις επιχειρήσεις με τις οποίες την επόμενη ημέρα θα γειτνιάζει», σημείωσε ο κ. Αραμπατζής.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος