Νοε
08

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Βολές από την αντιπολίτευση για τα ανταποδοτικά τέλη
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Δεν θα ακολουθήσουμε την παράταξη του κ. Γαρδίκου στο δρόμο του λαϊκισμού», απαντά η Δημοτική Αρχή

 

Βολές κατά της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας εξαπέλυσαν χθες, με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, των Β. Γαρδίκου και Μ. Ματσάγκα, σημειώνοντας αρχικά πως η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

«Σε μια εκ των κορυφαίων συνεδριάσεων δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του σώματος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους ΟΤΑ Ά βαθμού και αφορά άμεσα τους δημότες. Είναι γνωστό πως στις αρχές του 2019, το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου θα βρίσκεται σε λειτουργία με μεγάλη αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων. Καμία από αυτές της δαπάνες δεν αποτυπώνεται στην απόφαση καθορισμού του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού. Ούτε η δαπάνη εισόδου στο εργοστάσιο (αναγράφεται ένα ποσό που δεν ανταποκρίνεται), ούτε η δαπάνη ταφής του υπολείμματος στο ΧΥΤΥ. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή, μέσω του Δημάρχου και αρμοδίου Αντιδημάρχου (μέλη του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων και οι δύο), δεν σχεδιάζουν για την απορρόφηση αυτού του κόστους προς όφελος των Δημοτών, αλλά για το εκλογικό συμφέρον της παράταξης τους, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω απ το χαλάκι και πανηγυρίζοντας για δήθεν μειώσεις των τελών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια επισημαίνονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Δεν ψηφίζουμε την εφάπαξ καταβολή 2,1€/τ.μ πλέον ΦΠΑ στο Δήμο γιατί το ποσό είναι υπερβολικό. Είναι σαφέστατα μικρότερο αν αναλογιστεί κανείς την αναλογία των τετραγωνικών σύνδεσης με τα χρήματα που ξόδεψε ο Δήμος για την κατασκευή των παροχών.

Δεν ψηφίζουμε το τέλος χρήσης Αποχέτευσης όταν οι χρεώσεις γίνονται με τις καταναλώσεις ύδρευσης του καλοκαιριού. Δεν ψηφίζουμε όταν δεν προβλέπεται καμία διαδικασία σύνδεσης και λειτουργίας του έργου. Είναι προφανές πως η παράταξη μας θα ακολουθήσει το δρόμο της λογικής και της αλήθειας. Το δρόμο του σχεδιασμού και της παρέμβασης. Το δρόμο της αριστείας και όχι των αρεστών».

Η απάντηση

της Δημοτικής Αρχής

Εξάλλου, απαντώντας στην ανακοίνωση των παρατάξεων Αυτοδιοικητική Ενότητα και Ριζοσπαστική Ανατροπή Δήμου Ζίτσας, με αφορμή τις μειώσεις στα τέλη που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Ζίτσας, αναφέρει αρχικά πως «για να μην επανερχόμαστε συνεχώς στα ίδια, παραθέτουμε μόνο δύο στοιχεία από τα οποία γίνεται αντιληπτό από τους συμπολίτες μας η τακτική του κ. Γαρδίκου».

Και στη συνέχεια παραθέτει τα εξής: «Τη μείωση της τάξης του 40% στα ανταποδοτικά τέλη η παράταξή του δεν την ψήφισε και όσον αφορά τα τέλη αποχέτευσης η υπογραφή του κ. Γαρδίκου είχε μπει στην προηγούμενη προγραμματική Σύμβαση με τη ΔΕΥΑΙ που χρέωνε τους κατοίκους της Δ.Κ. Ελεούσας 10ευρώ/τ.μ. οπότε είναι λογικό να του φαίνεται υπερβολικό το ποσό των 2,10 ευρώ/τ.μ. που αποφάσισε η παρούσα Δημοτική Αρχή. Κατανοούμε την αγωνία τους για τις εκλογές που έρχονται. Θεωρούμε όμως πως είναι πολύ μακριά χρονικά για να ξεκινήσουν το «μονοπάτι» του λαϊκισμού. Δεν θα τους ακολουθήσουμε και σε κάθε περίπτωση τους ευχόμαστε καλό ταξίδι σε αυτό που επέλεξαν».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος