Νοε
08

ΥΓΕΙΑ - Πολλαπλά τα οφέλη του μητρικού θηλασμού
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Πολλαπλά είναι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, ο οποίος κερδίζει έδαφος σταδιακά, όπως αποτυπώνεται από τις επίσημες μελέτες σε εθνικό επίπεδο.

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι έτσι κι αλλιώς διαδεδομένα και γνωστά, όμως την προηγούμενη δεκαετία ο αριθμός των γυναικών που θήλαζε τα παιδιά τους μειωνόταν συνεχώς.

Η εθνική μελέτη που ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2018 δείχνει πως υπάρχει μία αλλαγή στη νοοτροπία και την αντίληψη υπέρ του θηλασμού, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Ιωαννίνων Δέσποινα Χαλάτση.

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι περίοδος εορτασμού του μητρικού θηλασμού και το φετινό σύνθημα είναι «Θηλασμός – Θεμέλιο Ζωής» που φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα συντονισμένης δράσης για την προώθησή του.

Έτσι στο σταθμό προστασίας μάνας – παιδιού – εφήβου του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών συμμετείχε σε μία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εγκύων αλλά και των μητέρων που θηλάζουν για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και κατάλληλες τεχνικές για τη δημιουργία τράπεζας γάλακτος.

Εκ μέρους του Κέντρου Υγείας, ο διευθυντής Κ. Φώτος, η παιδίατρος Ευθυμία Χαντζιάρα και η μαία Μελίνα Σιδηροπούλου αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον μητρικό θηλασμό.

Στο σταθμό προστασίας του Κέντρου Υγείας παρέχεται η δυνατότητα υποστήριξης και συμβουλών από το προσωπικό στις νέες μητέρες, αλλά και στις εγκύους, για το οφέλη του μητρικού θηλασμού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος