Νοε
17

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται 52χρονος
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας πυροβόλησε των 32χρονο κυνηγό στην Καρίτσα Ζίτσας, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού – Έκκληση από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων για εφαρμογή της κυνηγετικής νομοθεσίας

 

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σχηματίσθηκε τελικά δικογραφία σε βάρος ενός 52χρονου Έλληνα κυνηγού, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε δασώδη περιοχή της Καρίτσας Ζίτσας, κατά τη διάρκειακυνηγιού αγριόχοιρου, ο 52χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα από αμέλεια, τον 32χρονο, επίσης κυνηγό.

Η εξιχνίαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από μία ακόμη αυτοψία των αστυνομικών στο χώρο όπου συνέβη το δυστύχημα, στην οποία όμως κλήθηκαν και έλαβαν μέρος σε αναπαράσταση εκείνης της ημέρας, τα μέλη της ομάδας με τα οποία κυνηγούσε το θύμα.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Πέμπτης η αναπαράσταση ήταν εξονυχιστική και χρησιμοποιήθηκαν και ειδικά τεχνολογικά μέσα μέτρησης γεωγραφικών στιγμάτων και αποστάσεων από τις θέσεις που κάθε κυνηγός είχε την ώρα του δυστυχήματος την περασμένη Κυριακή.

Έτσι, ο κλοιός είχε σφίξει αρκετά και ο 52χρονος ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη, πυροβολώντας εναντίον του 32χρονου, τον οποίο πέρασε για αγριόχοιρο. Ο δράστης πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Ο Κυνηγετικός

Σύλλογος Ιωαννίνων

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων με παρέμβασή του απηύθυνε έκκληση στο σύνολο των κυνηγών, ειδικότερα όμως σε όσους ασκούν το κυνήγι του αγριόχοιρου να εφαρμόζουν στο ακέραιο την κυνηγετική νομοθεσία, για να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα.

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του συνόλου της κυνηγετικής οικογένειας στην οικογένεια του θύματος και τους συγγενείς χαρακτήρισε άδικο να χάνονται ζωές στο κυνήγι.

«Είτε από μία στιγμιαία αρνητική αντίδραση, είτε από απροσεξία, είτε από ένστικτο φόβου. Ειδικά στο κυνήγι του αγριόχοιρου θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν στο ακέραιο τους κανόνες γιατί τα φυσίγγια που χρησιμοποιούνται προκαλούν ακαριαίο θάνατο», τόνισε ο κ. Λιόλιος.

Ακόμη, σημείωσε πως για το κυνήγι του αγριόχοιρου θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά τα μέλη των ομάδων που συμμετέχουν και επέμεινε στην καθοριστική ευθύνη που έχει ο αρχηγός της κάθε ομάδας.

«Στο κυνήγι δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός. Οι θηροφύλακες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί που θέλουν να τιμωρήσουν τους κυνηγούς, αλλά είναι φίλοι και σύμμαχοί μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας πως ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης του συνόλου των κυνηγών για τον καλύτερο δυνατό τρόπο άσκησης της αγαπημένης τους δραστηριότητας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος