Δεκ
06

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - Εκπαιδευτικοί ζητούν απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες, στα διόδια της Τύριας

 

Με μια δυναμική κινητοποίηση και με στόχο να πετύχουν την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι, με έδρα εκτός Θεσπρωτίας, που μετακινούνται καθημερινά προς αυτήν, ζητούν την επέκταση της απαλλαγής από την πληρωμή διοδίων στο σταθμό της Εγνατίας Οδού στην Τύρια.

Οι εκπαιδευτικοί - μέλη της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προχώρησαν χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας, στα διόδια της Τύριας με τη συμμετοχή όχι μόνο συνδικαλιστικών στελεχών, αλλά και δεκάδων εκπαιδευτικών από τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές που μετακινούνται καθημερινά προς τη Θεσπρωτία για την εργασία τους.

Πριν από ένα χρόνο το υπουργείο Υποδομών καθόρισε με απόφασή του την απαλλαγή των κατοίκων της Θεσπρωτίας από την πληρωμή διοδίων στην Εγνατία Οδό, δεν μπήκε όμως καν στον κόπο να απαντήσει στο αίτημα των εκπαιδευτικών, ώστε να ισχύσει και γι’ αυτούς η απαλλαγή.

Παρά τις αντιδράσεις και τα υπομνήματα συνδικαλιστικών φορέων της εκπαίδευσης, ένας αριθμός 300 περίπου εκπαιδευτικών μετακινείται καθημερινά από τα Ιωάννινα προς τη Θεσπρωτία, καταβάλλοντας το αντίτιμο των διοδίων που από τη νέα χρονιά θα είναι μεγαλύτερο.

Για 30 λεπτά περίπου της ώρας πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα η παράσταση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων, ενώ οι συγκεντρωμένοι για λίγα λεπτά της ώρας άνοιξαν τις μπάρες και οι διερχόμενοι οδηγοί δε χρειάστηκε να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Σε δηλώσεις τους ο Δημήτρης Χριστοφίδης πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και ο Ευάγγελος Καραπάνος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας προχώρησαν αρκετά βήματα πιο μακριά ως προς τη διατύπωση των αιτημάτων.

Έτσι ζήτησαν την ακύρωση των συμφωνιών που εκχωρούν τους οδικούς άξονες σε ιδιώτες, την πλήρη κατάργηση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, ώστε οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα, ανεμπόδιστα και κυρίως με ασφάλεια.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος