Δεκ
06

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ - Αγωνία για τις «ελληνοποιήσεις» γάλακτος
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Συνεχής είναι η προσπάθεια των κτηνοτρόφων της χώρας και της Ηπείρου, να μπει ένα τέλος στο μείζον ζήτημα με τις «ελληνοποιήσεις» αιγοπρόβειου γάλακτος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έγινε πρόσφατα ένα σημαντικό βήμα, καθώς υπήρξε παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας να διατάσσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Όπως κατά καιρούς έχουν καταγγείλει εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων της χώρας μεγάλες ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος εισάγονται αθρόα στη χώρα μας και μάλιστα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ΠΟΠ προϊόντων θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον κλάδο και συνολικά τον πρωτογενή τομέα.

Χθες, σε δηλώσεις της, η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Μυρτώ Λύκα, έκανε λόγο για ένα πρώτο σημαντικό βήμα, ευχόμενη να μπει ένα τέλος στην ιστορία νόθευσης του γάλακτος.

Η κα. Λύκα υποστήριξε ότι αναμένουν να δουν την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς η έρευνα διενεργείται σε μια περιοχή που υπάρχουν δεκάδες παραγωγοί και μεγάλα τυροκομεία. Ερωτηθείσα για το τι αναμένουν από αυτή την έρευνα εάν φυσικά προκύψουν στοιχεία είπε: «Περιμένουν την επιβολή μεγάλων τσουχτερών προστίμων ενώ εαν αποδειχτεί εμπλοκή αναμένουμε ακόμη και το κλείσιμο τυροκομείων…».

Στο μεταξύ ερωτηθείσα για την Διεπαγγελματική είπε ότι έγινε διεύρυνση και ότι από 30 αυξήθηκαν σε 33 τα μέλη. Η απόφαση θα σταλεί για υπογραφή στο Υπουργείο και με την έγκρισή της θα ξεκινήσει το νέο σχήμα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος