Δεκ
06

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Στο «μικροσκόπιο» η εκπαίδευση στη δημόσια Υγεία
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα», διοργανώνουν την Παρασκευή, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιότητας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί δυο ημέρες, όπως έκαναν γνωστό χθες σε δηλώσεις τους, ο αναπληρωτής Σιευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Τζιάλλας και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Χατζηκώστα», Μάρθα Μάντζιου.

Στο συνέδριο έχει κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ η τελετή έναρξης είναι στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής. Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδειχτούν ιδέες, εμπειρίες και καλές πρακτικές της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην εφαρμογή καινοτόμων κλινικών πρακτικών μέσα από την εφαρμογή πρότυπων ποιότητας στο χώρο της υγείας, αλλά και στη Νοσηλευτική κλινική πρακτική.

Το Συνέδριο, απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας, Νοσηλευτές όλων των βαθμίδων, ερευνητές και φοιτητές στο χώρο της υγείας, Διοικητικούς υπαλλήλους που ασχολούνται στο πεδίο της ποιότητας, καθώς επίσης σε στελέχη των γραφείων εκπαίδευσης και ποιότητας των Νοσοκομείων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, προφορικές ανακοινώσεις, στρογγυλά τραπέζια και e- posters σχετικά με τη θεματολογία του Συνεδρίου, που θα πλαισιώνονται από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων.

Η θεματολογία του Συνεδρίου σύμφωνα με τις εργασίες που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα εστιάζει κυρίως: Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στην Δημόσια Υγεία, Εφαρμοσμένα συστήματα διαχείρισης ποιότητας στην Υγεία, Πιστοποίηση ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας - κλινική διακινδύνευση, Συνεχιζόμενη Νοσηλευτική Εκπαίδευση, Σύγχρονη Νοσηλευτική Διοίκηση, Πληροφοριακά συστήματα στη χρήση των Υπηρεσιών Υγείας, Evidence- based nursing (Τεκμηριωμένη Νοσηλευτική Πρακτική), Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Δεοντολογία, Βιοηθική, Διαχείριση αποβλήτων και Διαχείριση κρίσεων.

Επιπλέον θα υπάρξουν διαλέξεις και θεματικά στρογγυλά τραπέζια γύρω από ζητήματα όπως: H Noσηλευτική στοχοθεσία, η Ολοκληρωμένη φροντίδα, η Διαχείριση προσωπικών δεδομένων κατά την κλινική άσκηση, η οπτική της ποιότητας από την πλευρά των χρηστών υπηρεσιών υγείας, η μεταρρύθμιση στην Νοσηλευτική εκπαίδευση, Νοσηλευτική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα σήμερα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος