Δεκ
14

Πολίτες για την «εσωκομματική» ανατροπή
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ισχυρότερο ρόλο από αυτόν που της επιφυλάσσουν τα κομματικά όργανα διεκδικεί η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Λ. Νάτση

 

Όποιοι θεώρησαν, ότι με την ανακοίνωση πριν από δύο εβδομάδες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την αναζήτηση ευρύτερων προοπτικών συνεργασίας της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» με άλλες παρατάξεις, θα έμπαινε πρόωρο τέλος, στην ιστορική διαδρομή της παράταξης, μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν. Η παράταξη που δημιουργήθηκε, ισχυροποιήθηκε και κατέκτησε ένα μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 15% στις εκλογές του 2014 αξιοποιώντας κυρίως τη δυναμική του κόμματος σε εθνικό επίπεδο, θα έλεγε κάποιος, ότι είναι πολύ σκληρή για να… πεθάνει.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες ο επικεφαλής της Λαζ. Νάτσης και τα μέλη της αισθάνθηκαν ή θεώρησαν πως στήνονται στον τοίχο για την αδυναμία τους, να επιτύχουν ευρύτερες συνεργασίες ενόψει την αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Ιωαννιτών.

Αυτό ήταν άλλωστε και το κλίμα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία δημιουργήθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τα μέλη της παράταξης όμως, ανεξάρτητα από το εάν ο αριθμός των «πιστών» στον επικεφαλής αλλά κυρίως στο εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, είναι μεγάλος ή μικρός, δείχνουν αποφασισμένα να μην πέσουν αμαχητί.

Έτσι, μεθαύριο Κυριακή, οι Πολίτες για την Ανατροπή, πραγματοποιούν μία ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Πορεία προς τις εκλογές», με τον επικεφαλής της Λαζ. Νάτση σε συνέντευξη τύπου να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να την παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν, διαμορφώνοντας ουσιαστικά την άποψη και θέση της παράταξης για τις εξελίξεις.

Έχοντας στο πλευρό του τον δημοτικό σύμβουλο Δημ. Παππά αλλά και τα στελέχη της, Κατερίνα Μιτοπούλου και Αστερινό Μάνθο, ο κ. Νάτσης τόνισε, ότι στην εκδήλωση της Κυριακής θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και δεν αποκλείεται εφόσον «εξελιχθεί μία ικανοποιητική συζήτηση», να ληφθούν και αποφάσεις.

Μπορεί ωστόσο να ληφθεί μία απόφαση συνέχισης της παρουσίας της παράταξης στο δήμο Ιωαννιτων, μέσα από την αυτόνομη κάθοδό της στις εκλογές;

Αν και απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, ο κ. Νάτσης, το άφησε ανοιχτό, σε οποιαδήποτε ερμηνεία.

«Δεν αποκλείεται η συνεργασία με κανέναν, αλλά μετά από πέντε χρόνια είναι λογικό να υπάρχει μια κόπωση και να απαιτείται ανανέωση του δημοτικού συμβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά για να… δυσκολευτεί να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε στην πιθανότητα συνεργασίας της παράταξης, με την νέα παράταξη του Μ. Ελισάφ.

«Ο κ. Ελισάφ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος όπως και ο κ. Πατσούρας. Να δούμε πρώτα τις παρατάξεις και ποιοι μετέχουν. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν έχουμε αντίρρηση να μιλήσουμε» απάντησε.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος