Ιαν
11

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ - Αγώνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Σε αρκετές περιοχές παρουσιάστηκαν θέματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση – Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε χθες η Πυροσβεστική

 

Αρκετά ήταν και χθες τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, εκτός από την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην υδροδότηση, ενώ αρκετές κλήσεις δέχθηκε χθες και η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, αρκετές περιοχές έμειναν στο σκοτάδι και χρειάστηκε τα συνεργεία να δώσουν μάχη με το χρόνο αλλά και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν κυρίως στις ορεινές περιοχές όπου το χιόνι έχει πνίξει τα πάντα και δημιουργεί θέματα στους στύλους της ΔΕΗ και στα δίκτυα.

Πολλά χωριά μένουν χωρίς ηλεκτρικό αλλά τα συνεργεία κάνουν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να δώσουν ξανά ρεύμα σε ολόκληρα χωριά όπως το Πολύδωρο και το Σενίκο.

Στο μεταξύ, προβλήματα είχαμε την Τετάρτη στο Μέτσοβο και το Πωγώνι ενώ ολόκληρος ο δήμος Ζίτσας εκτός της Ελεούσας έμεινε για πολλές ώρες στο…σκοτάδι. Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν και εντός των Ιωαννίνων με διακοπή ηλεκτροδότησης στα Καρδαμίτσια και τον Κατσικά.

Στην κατάσταση αναφέρθηκε με δηλώσεις του, στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Βασίλης Γούκος μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ. Στο γραφείο συντονισμού που εδρεύει στη ΔΕΗ, οι υπάλληλοι λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα μηνύματα για βλάβες και κάνουν την οργάνωση των συνεργείων ενώ παρακολουθούν ηλεκτρονικά όλο το χάρτη της περιοχής μας και τους υποσταθμούς.

«Τα συνεργεία κάνουν υπερπροσπάθεια κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χιόνι και τώρα πολλή βροχή, είναι τα δυο κυρίαρχα χαρακτηριστικά του καιρού που δυσχεραίνουν τρομερά τόσο τους εναερίτες όσο και τους άλλους τεχνικούς που παλεύουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να δώσουν ξανά ρεύμα στο κόσμο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ηπείρου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γούκος καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν την σχετική υπομονή μιας και είναι ιδιαίτερα αντίξοες οι εργασιακές συνθήκες για τους τεχνικούς.

Υδροδότηση

Παράλληλα, προβλήματα στην υδροδότηση προκάλεσε χθες η κακοκαιρία, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν το σπάσιμο του αγωγού στο αντλιοστάσιο της Κρύας και τέθηκε εκτός υδροδότησης μεγάλο μέρος της πόλης που παίρνει νερό από την Κρύα.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ, στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης προσπαθούσαν να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα ώστε να δώσουν νερό ξανά στα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου, τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στα «ψηλά» σημεία της πόλης με δεκάδες συνοικίες είτε να μην έχουν καθόλου νερό είτε να έχουν χαμηλή πίεση στις βρύσες και τα καζανάκια.

«Μέσα στις επόμενες ώρες η υδροδότηση θα έχει επανέλθει κανονικά σε όλους τους καταναλωτές. Θέλω να ευχαριστήσω και από εδώ τους εργαζόμενους και ειδικά τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ που δούλεψαν σε δύσκολες συνθήκες τα ξημερώματα για να δώσουν λύση στο πρόβλημα του αγωγού» είπε ο κ. Χρυσοστόμου καλώντας παράλληλα τους πολίτες να κάνουν έλεγχο στα ρολόγια και τους υδρομετρητές καθώς παρουσιάζεται μεγάλη κατανάλωση νερού- ανάλογη με την καλοκαιρινή περίοδο, και αυτό σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο είναι αποτέλεσμα διαρροών.

«Καλούμε τους πολίτες να κάνουν έλεγχο ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχει διαρροή για να μην υπάρξουν «φουσκωμένοι» λογαριασμοί» κατέληξε ο κ. Χρυσοστόμου.

Η Πυροσβεστική

Τέλος, χθες, δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να συμβάλλει βοηθώντας πολίτες κυρίως ασθενείς που είτε ήταν εγκλωβισμένοι στα χιόνια, είτε δεν μπορούσαν να μεταβούν στα νοσοκομεία.

Με ειδικά οχήματα μετέβησαν σε απομακρυσμένα χωριά για να μεταφέρουν ανθρώπους που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας και έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο ενώ παρούσα ήταν και σε περιπτώσεις απεγκλωβισμών οδηγών που έμειναν με τα οχήματά τους στο δρόμο.

Πολλές ήταν επίσης οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης ενώ κλήσεις δέχτηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για πτώσεις κλαδιών και απαντλήσεις υδάτων εξαιτίας της ασταμάτητης βροχής που ακολούθησε την χιονόπτωση.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν πολλαπλά προβλήματα αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα και παρούσα σε όλες τις επιχειρήσεις στο πλευρό του πολίτη.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Θύμιος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στις επεμβάσεις των δυνάμεων της Πυροσβεστικής υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία τόσο με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και με τους δήμους, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

«Η συνεργασία είναι στενή και άριστη. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για τον πολίτη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πυκνή χιονόπτωση αλλά και οι έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος αναφερόμενος στα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει σε ετοιμότητα και για τις επόμενες ημέρες και επεμβαίνει για να δώσει λύσεις.

Ο κ. Γεωργακόπουλος κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσείς τους καθώς υπάρχουν ακόμη τμήματα πεζοδρομίων και δρόμων όπου δεν έχει λιώσει ο πάγος και υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος