Ιαν
11

ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ - Συναγερμός μετά την αποστολή ύποπτου φακέλου από την Ινδία!
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Ο φάκελος έφτασε στην θυρίδα του ΤΕΙ και από εκεί στο γραφείο του Πρύτανη, Αν. Τσίνα, χωρίς να ανοιχθεί – Ύποπτοι φάκελοι και σε έξι ακόμη εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας

 

Σε επιφυλακή τέθηκε, από χθες το μεσημέρι το ΤΕΙ Ηπείρου, στην Άρτα και φυσικά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όταν ένας ύποπτος φάκελος με αποστολέα από την Ινδία (!), έφτασε σε ταχυδρομική θυρίδα του Ιδρύματος και από εκεί στο γραφείο του Πρύτανη του ΤΕΙ, Αναστάσιου Τσίνα.

Το ΤΕΙ στην Άρτα, ήταν χθες ένα από τα επτά συνολικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στα οποία υπήρξε μπαράζ αποστολής ύποπτων φακέλων. Συγκεκριμένα ένας ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε περίπου στις 2.00 χθες το μεσημέρι στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), πρώην ΣΕΛΕΤΕ (Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής & Τεχνολογικής Εκπαιδεύσεως) στην Καλογρέζα, ενώ επίσης χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ύποπτος φάκελος εστάλη στο ΤΕΙ της Άρτας.

Νωρίτερα, χθες έγινε γνωστό πως τέσσερις ακόμη ύποπτοι φάκελοι με σκόνη εστάλησαν σε Κρήτη, Κέρκυρα, Βόλο και Πολυτεχνείο, λίγες ώρες μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για τον ίδιο αποστολέα από την Ινδία, που έστειλε τον φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αποδέκτη την πρύτανη Χρυσή Βιτζιλάκη. Ωστόσο, όλες οι προαναφερόμενες αποστολές φακέλων στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έθεσαν την ΕΛ.ΑΣ. και τις τοπικές ΕΜΑΚ, σε συναγερμό, με την Αστυνομία, να ζητά από όλες τις πρυτανικές αρχές της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Α», οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις 4.00 χθες το μεσημέρι και αμέσως κινήθηκε η ομάδα αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών απειλών της ΕΜΑΚ, προκειμένου να παραλάβει τον ύποπτο φάκελο.

Η αποστολή του φακέλου έχει γίνει από την Ινδία και όπως έγινε γνωστό ο φάκελος δεν ανοίχθηκε ούτε από τον Πρύτανη του ΤΕΙ, κ. Τσίνα, ούτε από την γραμματεία και ήδη παρελήφθη από την ΕΜΑΚ με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για ανάλογες περιπτώσεις.

Ο κ. Αλμπάνης, μας δήλωσε χθες, πως έξι υπάλληλοι του ΤΕΙ της Άρτας, μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για εξετάσεις. Πρόκειται για όσους ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο κατά την μεταφορά του.

Στα άλλα Ιδρύματα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα και με δημοσιεύματα, οι φάκελοι που εστάλησαν στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας δεν ανοίχθηκαν και έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. O φάκελος που παρέλαβε το πολυτεχνείο της Κρήτης περιείχε φυλλάδιο στην αραβική γλώσσα και παραδόθηκε από υπάλληλο του Ιδρύματος, ο οποίος νωρίτερα τον είχε παραλάβει με την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ στη Γραμματεία της πρυτανείας.

Ο φάκελος ήταν σκισμένος σε ορισμένα σημεία, έφερε πλέγμα ενίσχυσης και ήταν άσπρου και πράσινου χρώματος.

Οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου αρχικά δεν αξιολόγησαν την αποστολή του φακέλου, ωστόσο σήμερα το πρωί όταν και έγινε γνωστή η αποστολή ύποπτου φακέλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές των Χανίων οι οποίες και παρέλαβαν το φάκελο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φάκελο προς το πανεπιστήμιο Αιγαίου υπήρχε μια χειρόγραφη επιστολή στα αγγλικά που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νίκη του ισλάμ θα επέλθει χωρίς τους μουσουλμάνους. Στους άλλους φακέλους υπήρχαν φυλλάδια ισλαμιστικού περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη χθες το απόγευμα στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος