Ιαν
12

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Τα χρήματα επιστρέφουν στους δημότες με έργα
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

- Αύξηση εισπράξεων, κατά 1,5 εκ. ευρώ, το 2018 για τη Δημοτική Αρχή, παρά τα μειωμένα δημοτικά τέλη - Από Δευτέρα οι αιτήσεις για απαλλαγή τελών από τις ευπαθείς ομάδες

 

Θετικό πρόσημο, για τέταρτη συνεχή χρονιά, έχει ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς τα πρώτα στοιχεία που αφορούν το κλείσιμο του 2018 δείχνουν αύξηση των εισπράξεων παρά τις μειώσεις τελών που προηγήθηκαν.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, με δηλώσεις του χθες το πρωί, έκανε λόγο για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά αποδίδοντας τα εύσημα στην Οικονομική υπηρεσία για «τη σοβαρή και συστηματική δουλειά».

Όπως τόνισε ο κ. Γιωτίτσας, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει με αριθμούς την πλήρη εικόνα των οικονομικών του Δήμου για το 2018 η οποία φέρνει ένα πλεόνασμα στα ανταποδοτικά τέλη της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Γιωτίτσας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν στους δημότες με έργα σε τομείς όπως η καθαριότητα και ο οδοφωτισμός. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι παρά τη μείωση των δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που ίσχυε το 2018 κατορθώσαμε να έχουμε αύξηση των εισπράξεων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι και από παλιές οφειλές».

Οι ευπαθείς ομάδες

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Γιωτίτσας, κάλεσε όσους δημότες ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊακές οικογένειες, άνεργοι, κ.α.) να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη που δικαιούνται, προσθέτοντας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα δικαιολογητικά θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας.

«Συνεχίζουμε την πολιτική της μείωσης και απαλλαγής από τα Δημοτικά Τέλη που ξεκινήσαμε εδώ και δύο χρόνια για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό τους καλώ να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να επωφεληθούν από τις προβλέψεις που υπάρχουν στην απόφαση για τα δημοτικά τέλη», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Για τις εκλογές

Εξάλλου, χθες, ο κ. Γιωτίτσας ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος αναφέρθηκε και στην εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Ιωαννιτών,.

Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την ευχή να γίνει ένας πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας με γόνιμες πολιτικές αντιπαραθέσεις, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν σε ποιους θα αναθέσουν τις τύχες της πόλης για την επόμενη τετραετία.

Επιχορήγηση Συλλόγων

Κλείνοντας, ο κ. Γιωτίτσας, αναφέρθηκε και στη διαδικασία επιχορήγησης αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, κάνοντας γνωστό ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών πήρε παράταση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

«Η εικόνα που έχουμε από την περσινή, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου αυτού είναι ενθαρρυντική. Επιχορηγήσαμε με 100.000 ευρώ όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους που κατέθεσαν αίτηση για δικαιούταν ενίσχυσης. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος με αυξημένο τον προϋπολογισμό κατά 20.000 ευρώ. Παράλληλα όμως, ειδικά για τους Αθλητικούς Συλλόγους, θεσπίζουμε νέα πιο αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη, μεταξύ άλλων, τον αριθμό των αθλητών, των προπονητών, τις επιτυχίες, την ιστορία του κάθε Συλλόγου κτλ», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος