Ιαν
12

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - 12 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της έρευνας στην Ήπειρο
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Τα ερευνητικά έργα της προκήρυξης θα υλοποιηθούν από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα στις αντίστοιχες Περιφέρειες

 

Μία νέα δράση ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και των ερευνητικών υποδομών σε παραμεθόριες και νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας καθώς και σε Περιφέρειες που χρήζουν ενίσχυσης των επιδόσεών τους στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, δήλωσε πως «ο αρχικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός της δράσης είναι 45 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, ποσό που δύναται να αυξηθεί στα 54 εκ. ευρώ».

Τα ερευνητικά έργα της παρούσας προκήρυξης θα υλοποιηθούν από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα-Ινστιτούτα στις αντίστοιχες Περιφέρειες.

Ενδεικτικά, προβλέπεται η κατανομή 12 εκ. ευρώ με δυνατότητα επέκτασης στα 14,4 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου, 13 εκ. ευρώ με δυνατότητα επέκτασης στα 15,6 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, 8 εκ. ευρώ (9,6 εκ. ευρώ) στο Βόρειο Αιγαίο, 4 εκ. ευρώ (4,8 εκ. ευρώ) στη Δυτική Μακεδονία και 3 εκ. ευρώ (3,6 εκ. ευρώ) στη Στερεά Ελλάδα.

Η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη δήλωσε πως «η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην εξομάλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και εντάσσεται στη ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης για την στήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ερευνητές και επιστήμονες».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος