Ιαν
12

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Δριμεία επίθεση κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

«Θεσμικά προκλητικός» ο αποκλεισμός από το Δ.Σ. του Φορέα Λίμνης, σύμφωνα με το Δήμο Ιωαννιτών

 

«Σκληρή» επίθεση κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, εξαπέλυσε χθες, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, με αφορμή, τον αποκλεισμό του Δήμου Ιωαννιτών, από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας.

Η Δημοτική Αρχή σημειώνει αρχικά πως με «έκπληξη» πληροφορήθηκε την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας «καθώς απ’ αυτό απουσιάζει εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών. Του Δήμου δηλαδή που στην ουσία περιβάλλει ολόκληρη τη Λίμνη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια σημειώνει στην ανακοίνωση και τα εξής: «Η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών διαχρονικά στο Δ.Σ. του Φορέα δεν ήταν για λόγους τυπικούς. Αντίθετα, είναι επιβεβλημένο, τόσο θεσμικά όσο και ουσιαστικά, να έχει λόγο σε ένα δημόσιο Φορέα που ασχολείται αποκλειστικά με το οικοσύστημα και τη Λίμνη Παμβώτιδα, το τοπόσημο αυτό, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία των Ιωαννίνων.

Μάλιστα, η αλλαγή του Δ.Σ. έρχεται τη στιγμή που βρίσκεται σε διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης Παμβώτιδας, με το Δήμο Ιωαννιτών να ετοιμάζεται να καταθέσει, όπως άλλωστε πράττει πάντα, επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις. Δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν μερίμνησε για τη θεσμική εκπροσώπηση του Δήμου Ιωαννιτών στο Δ.Σ. του Φορέα, με αποτέλεσμα να αποκλείσει ουσιαστικά τη συμμετοχή του σε αυτόν, κάτι που είναι άστοχο και θεσμικά προκλητικό».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος