Ιαν
12

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - Από Δευτέρα με την… ελπίδα για αύξηση του τζίρου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο κ. Νταλαμάγκας κάλεσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί, να ελέγχουν τα ποσοστά έκπτωσης και παράλληλα να κάνουν έρευνα αγοράς και να μην παρασύρονται από τα μεγάλα ποσοστά έκπτωσης που μπορεί να βλέπουν στην αγορά.

«Να αγοράζουν ιεραρχώντας τις ανάγκες τους και με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγες», είπε συμπληρώνοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία οι εκπτώσεις τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους καταναλωτές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος